Last news in Fakti

11 Юли, 2021 15:35 4 995 9

Каква цена плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро?

  • мерилин монро-
  • норма джийн-
  • цена-
  • слава-
  • аукцион

Между 20 и 30 хиляди долара - на толкова се оцени отговорът на този въпрос в аукцион в Бевърли Хилс

Каква цена плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро? - 1
Снимка: shutterstock

Някои го предпочитат неестествено, други се принуждават да го обикнат. За втория случай разказват от Ladyzone.bg в месечната си тема "От шик до шок - истини за естетичната хирургия". Преди 95 години, в Калифорния, проплаква Норма Джийн Бейкър. Момичето, което ще остане в 40-те, за да отстъпи мястото си на Мерилин Монро.

Първа фотосесия за 5 долара в… авиоцех на ВВС

Годината е 1944-а. Светът предусеща края на Голямата война, САЩ тепърва “навлиза” в нея. Пропагандата се опитва да въвлече американското общество. Фотографите търсят моделите на нацията. Такава се оказва току-що омъжената Норма Джийн, по съпруг Дохърти. Докато мъжът ѝ е мобилизиран, тя изкарва прехраната си в завод за муниции. Фотограф от Армейската кинохроника на ВВС, Дейвид Коновър, я вижда, докато търси атрактивни работници за репортаж, който да “повдигне духа на нацията”. Тогава цехът за муниции в Бърбанк приютява първата фотосесия на Норма Джийн.

Тя и фотографът Дохърти започват фотомоделско приятелство и така от сесия на сесия, моделският бранш краде бъдещата Мерилин от военната промишленост. Кражбата е извършена от агенцията Blue Book през 1945 г. с договор за 5 долара на час.

Каква цена плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро? Между 20 и 30 хиляди долара. На толкова се оцени отговорът на този въпрос в аукцион в Бевърли Хилс. Рентгенова снимка от 1950 година доказа, че не само косата и името са били цената, която плаща Мерилин Монро в името на звезден имидж. Холивудският пластичен хирург Майкъл Гърден датира на 07.06.1962г. папка с документи за пластични интервенции на дама с името Джоан Нюман.

Сред документите се появява и рентгенова снимка, направена през 1950 година. На медицинския лист към папката, въпросната Джоан е записана като Мерилин Милър. Същата Мерилин Монро, наскоро развела се с драматурга Артър Милър. Според рентгеновата снимка, промени са нанасяни по носа и брадичката.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    4 0 Отговор
    2ъпросът е да не ми искат 1 стинка за откачените идеи
  • 2 ТОВА ЕДАЛА

    5 0 Отговор
    ...........КАКВА ЦЕНА , ЕДНА ОТВОРЕНА МИДА ЗА КОЙТО ТРЯБВА И.....НЕЩАТА СЕ ....СЛУЧВАТТТТТТТ.........!!
  • 3 Минало

    5 1 Отговор
    Се свършило, отдавна......!
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор
    И каква цена плати Мерлин Монро за да мълчи!

    Коментиран от #5

  • 5 Брендица

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А неизвестната аз знаеш ли как ми разбиха живота? Хич не ми дреме за Норма, защото освен моя е разбит и вашия. В документът ми пише българка. Сестра ми в Турция е актриса. Случайност?! Не мисля
  • 6 Само тя си знае,

    3 4 Отговор
    но е ясно, че се е друсала, спала с много мъже и освен това изобщо не е хубава. Стари глупости, които не знам защо още се "дъвчат".

    Коментиран от #7

  • 7 Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Само тя си знае,":

    Еее сега пък не била хубава , че е хубава хубава е, всичко друго може да кажеш но това не

    Коментиран от #9

  • 8 Жената е знаела английски и френски

    3 0 Отговор
    Отлично, та всичко си е получила, както и се полага....!
  • 9 Да, бе!

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    С тези очи на жаба и къси крака... За онези години може да са я считали за хубава, но не и сега.