18 Февруари, 2013 08:15 2 692 1

Карлово под знака на Апостола: снима се филм за Левски

  • васил левски-
  • карлово

От 10.00 часа днес в Онбашиева къща в Карлово Национален музей „Васил Левски” и Историческият музей в града ще проведат среща-разговор с участието на проф. дин Иван Стоянов „За Апостола и Освобождението. За имперските интереси, генералските успехи и саможертвата на воини и опълченци”.


От 13.00 часа в зала „Васил Караиванов” Община Карлово организира представяне на най-новата книга, посветена на 140-годишнината от гибелта на Васил Левски – „Науката срещу агресивното невежество. Погребан ли е Апостола на свободата в черквата „Св.Петка Самарджийска” от Димитър Овчаров и Петър Вълев. В дискусията по темата ще участва и историкът проф. Николай Овчаров - син на автора. 

От 15.00 часа пред къщата музей „Васил Левски” в град Карлово министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва в церемонията по тържественото изпращане на 14-а рота от състава на Българската армия, която ще се включи в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

В 17.40 часа, преди тържествената проверка-заря по повод 140 години от гибелта на Апостола на свободата, в архитектурно-исторически резерват „Старият град” - Карлово, ще започнат снимките на игралния филм „Васил Левски”. Сценарист и режисьор е Максим Генчев, а главната роля е поверена на актьора Димо Алексиев (награда "Аскеер" за „Калигула" на Явор Гърдев).

В 18.00 часа на площад „Васил Левски” ще започне тържествената проверка-заря, а от 19.00 часа в Народно читалище „Васил Левски – 1861 г.” ще се играе спектакъл на СОУ „Васил Левски” – „Въжето е само началото”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмммм

    0 0 Отговор
    Дано успеят да заснемат този филм, и да е добре направен, достоверно, без съобразяване с разни... фактори, да ги наречем, че в тази държавка...