Last news in Fakti

25 Февруари, 2013 11:42 1 131 0

Депардийо снима филм за Кадиров в Чечня (обновена)

  • чечня
Депардийо снима филм за Кадиров в Чечня (обновена) - 1
Жерар Депардийо в Саранск. Снимка: ЕПА/БГНЕСа

Филм за възстановяването на Грозни след руско-чеченските войни и за противоречивия лидер на републиката Рамзан Кадиров ще снима френският актьор с руско гражданство Жерар Депардийо, предаде агенция АНСА. Епичната творба с работно заглавие "Сърцето на бащата" ще е копродукция между САЩ, Великобритания, Франция и Русия.

Работата над лентата е причина в момента Депардийо отново да пребивава в Русия и в Чечня. „Исках да видя отново всичко онова, което неотдавна видях. Исках най-вече отново да видя вашите народни танци – това е първата причина за моето завръщане“, любезно заяви актьорът пред домакините си.

Президентът Рамзан Кадиров лично посрещна на чеченска земя Депардийо, долетял от Саранск, където е новото му руско местожителство, и го поздрави като съотечественик. Гостът беше уважен с народни песни и танци, като в един момент не устоя на ентусиазма и се впусна да играе лезгинка под аплодисментите на присъстващите.

Междувременно Кадиров обяви на своята страница в Insagram, че е направил актьора почетен гражданин на републиката и му е подарил петстайно жилище в Грозни, за което Депардийо вече бил получил документи за собственост.

За последно Жерар беше в Чечня през октомври 2012 г., по време на празника на град Грозни. Склед като се отказа от френско гражданство, Кадиров го покани да се засели в столицата на републиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА