Last news in Fakti

25 Август, 2021 11:15 2 920 8

Продават любимия пистолет на Ал Капоне

  • търг-
  • аукцион-
  • аукционна къща-
  • ал капоне-
  • пистолет-
  • гангстер-
  • мафия

174 предмета, принадлежащия на историческия гангстер, ще бъдат продадени на търг

Продават любимия пистолет на Ал Капоне - 1
Снимка: Shutterstock

Огнестрелни оръжия, принадлежали на Ал Капоне - един от най-известните гангстери в света, ще бъдат предложени на предстоящ търг в Калифорния от неговите наследници, предаде Франс прес.

Сред 174-те лота, за които ще могат да наддават участниците в търга, са любимият пистолет Колт калибър .45 на Капоне, семейни снимки, писмо, написано до сина му от килията му в "Алкатрас", леглото, което е споделял със съпругата си в луксозната им вила във Флорида, пише БТА.

Колекцията, която ще бъде пусната в продажба на 8 октомври в Сакраменто от аукционната къща "Уидърълс", е от наследството, оставено през 1947 г. от Ал Капоне на вдовицата му Мей Капоне, която я завещава на единствения им син Сони.


Ал Капоне, наричат също "Белязаният", е един от най-страховитите мафиотски босове по времето на Сухия режим в САЩ, когато всяко производство или продажба на алкохол е официално забранено.

Въпреки че цялата полиция по петите му - включително известният Елиът Нес, ръководител на прочутия екип, наречен "Недосегаемите", - Ал Капоне никога не е съден за насилствените си престъпления. Вместо това гангстерът е осъден на 11 години затвор за укриване на данъци. Първоначално Капоне излежава присъдата в затвор в Атланта, където е третиран повече като гост. Впоследствие той е прехвърлен в "Алкатрас", където отношението към него е сурово, колкото и към останалите затворници.

От аукционна къща "Уидърълс" очакват любимият пистолет на Ал Капоне да бъде продаден за сума от порядъка на 150 000 долара. Предварителната оценка на друг от пистолетите на гангстера е между 30 000 и 60 000 долара.

Партидите включват и джобен часовник "Патек Филип" от платина и диаманти, както и други лъскави бижута с инициалите на Ал Капоне. Настоящите собственици на тези артикули са внучките на гангстера, Даян и Барбара Капоне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ти Тошко

    6 1 Отговор
    А любимият автомат на Мирчо Спасов?

    Коментиран от #3

  • 2 КолевБосия

    4 1 Отговор
    Доколкото виждам на снимката на човека с оръжие това не е пистолет, а револвер.
    Трябва да се прави разлика между "пиктолет" и "револвер" както се прави разлика между "чиния" и "паница" и "вилица" и "лъжица"!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 ТОЙ ЩЕ Е

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай ти Тошко":

    НА ТЪРГА ЗАЕДНО С ПИЩОВА ОТ ШКАФА НА АЛ БОКО

    Коментиран от #5

  • 4 Има едно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "КолевБосия":

    устройсто, което хем е вилица хем е лъжица, на английски му викат спорк от сливането на лъжица (spoon) и вилица (fork).
    Аз пробвах да ги слея на български и стана лъвица ама не що не върви.

    Коментиран от #6

  • 5 Ха-ха

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЙ ЩЕ Е":

    И Боко има какво да завещае на внуците. Засега не им трябват пари.
  • 6 Komapak

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Има едно":

    +++++😄😄😄😄😄
  • 7 небрежнев

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "КолевБосия":

    На снимката е пистолет. Револверът е с барабан, а на пистолета патроните са в дръжката. Името на револвера идва от английското revolve (въртя), както реално прави барабана му при презареждане. На снимката със силуета са ползвали някакво изображение от библиотека и няма нищо общо с истинското оръжие, което е по-долу, и е пистолет.
  • 8 Винкело

    1 1 Отговор
    Бандит, мафиот, пистолет, търг, печалбари - в култура? Не-е-е, стига ви толкова либерастия, време е за един комунистически сатрап.