7 Март, 2013 15:00 1 730 0

Китаристът на Black Sabbath спечели арменската "Евровизия" (видео)

  • black sabbath-
  • "евровизия"-
  • армения-
  • dorians-
  • тони айоми

Китаристът на легендарната група Black Sabbath Тони Айоми е автор на песента, с която арменските участници ще се представят тази година на конкурса „Евровизия“ в Швеция, съобщава официалният сайт на музиканта.

За основа на композицията е послужил един от демо-записите на Айоми, а текстът е написан на английски от членовете на арменската банда Dorians, които ще представят страната си в Малмьо. Парчето се казва Lonely Planet.

На сайта си самият Томи Айоми, който според скорошна класация бе обявен за най-добрия хеви метъл китарист в света, е споделил, че се радва, задето една от неговите демо-идеи е била харесана в Армения и се оказала победител в местния конкурс за излъчване на участник в „Евровизия“.

„Те са добра група, певецът им има наистина хубав глас“, коментира Айоми качествата на Dorians и фронтмена им Гор Суджян, като уточнява, че песента ще участва на полуфинала в Малмьо на 16 май.

Освен това прочутият китарист щял да открива музикална школа в Армения, която в момента се обзавеждала и щяла да отвори врати в края на лятото.

На сайта на „Евровизия“ се казва, че на конкурса Армения ще бъде представена не от цялата група, а само от Суджян. Той вече е участвал на фестивала, но в качеството на беквокалист на певицата Ева Ривас през 2010 г. Тогава те флязоха на финала и се класираха седми.

Black Sabbath от своя страна ще издадат нов студиен албум през юни. Той ще се нарича „13“, а участие в записите са взели трима от четиримата оригинални членове на групата – Ози Озбърн, Тони Айоми и Гийзър Бътлър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА