Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 14:14 1 122 0

Китаристите на Queen и Black Sabbath издават общ албум с рифове

  • queen-
  • black sabbath-
  • брайън мей-
  • тони айоми-
  • албум-
  • китаристи

Брайън Мей от Queen и Тони Айоми от Black Sabbath ще пуснат съвместен „албум с рифове“, в който ще включат свои китарни сола, които не са влезли в пусканите досега парчета. Това е съобщил самият Брайън Мей пред списание Kerrang!, цитирано от музикалното издание NME.

Китаристът на Queen бил гост в предаване, в което известни рок музиканти отговарят на въпроси на свои колеги. Тогава Айоми изпратил запитване: „Кога ще се съберем да запишем нашия албум с рифове? Знаеш за какво говоря...“. Дотогава проектът бил тайна, но след като информацията изтекла в шоуто, Мей предпочел да разкаже всичко.

Той разказал, че в студиото на Тони Айоми, с когото са отдавнашни приятели, се натъкнал на огромно количество неизползван музикален материал на китариста на Black Sabbath, записан на демокасети и хард дискове, който можел да се слуша в продължение на няколко часа.

Брайън Мей се сетил, че също разполага с такъв и двамата решили да направят общ албум. Идеята е рифовете да бъдат издадени в такава форма, че да могат да ги ползват други музиканти в своите собствени композиции, тоест да творят в съавторство с Мей и Айоми.

Още не се знае дали двамата приятели, смятани за едни от най-великите световни китаристи на всички времена, ще съставят от фрагментите цели инструментални пиеси, или просто ще предложат няколкостотин виртуозно изсвирени рифове. Не се знае и точно кога ще бъде реализиран проектът.

В момента Айоми заедно с Ози Озбърн и Гийзър Бътлър записва албума на Black Sabbath «13», който ще излезе в средата на годината. Това ще бъде първият албум на групата, създаден заедно с Озбърн за последните 25 години.

Най-новият засега проект на Мей пък е дуетът му с вокалистката Кери Елис, с която се запознал по време на работата над мюзикъла We Will Rock You (който ще гостува в България през май). Тандемът е планирал до края на зимата и пролетта серия концерти Born Free Tou, средствата от които ще влязат във фонд за борба с жестокото отношение към дивите животни, държани в плен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА