Last news in Fakti

6 Септември, 2021 17:34 2 109 6

Джими Пейдж представи документалния филм за Led Zeppelin

  • led zeppelin-
  • джими пейдж-
  • лед цепелин

Използвани са записи и от частни колекции, включително на фенове

Джими Пейдж представи документалния филм за Led Zeppelin - 1
Снимкa: Shutterstock

Китаристът на Led Zeppelin Джими Пейдж представи документалния филм за групата на кинофестивала във Венеция, съобщи Associated Press, цитирана от dir.bg.

"Да станеш Led Zeppelin" е за създаването на групата и музиката ѝ, влязла в историята на рока. Режисьорът Бърнард Макмахън каза, че това е "полумюзикъл, полусправочник".

Джими Пейдж обясни на пресконференцията, че е харесал именно фокусирането върху музиката на групата. Песните в него са включени изцяло, не само откъси. Той дава възможност на музикантите само да разкажат историята си. Пейдж увери, че във филма могат да бъдат намерени отговори на всички въпроси за групата и стила на музиката ѝ.

"Това е история на успеха. Стремихме се да създадем нов вид кино, в който документалността потъва в музиката. Искахме да преплетем историите на четиримата членове на групата преди и след създаването ѝ и записи на изпълнения", каза Бърнард Макмахън.

Използвани са записи и от частни колекции, включително на фенове.

Тази година цял блок от документалното кино на фестивала във Венеция е посветен на музикални теми и изпълнители. Един от филмите разказва за певеца и автор на песни Ленард Коен чрез историята на песента му "Hallelujah". Самият музикант успя да одобри проекта през 2014 г., две години преди смъртта си. На друг изключителен музикант, починал преди малко повече от година, Енио Мориконе (1928-2020), е посветен филмът на италианския режисьор Джузепе Торнаторе. Ще бъде представен и филм за италианския пианист, композитор и диригент Ецио Босо (1971-2020).


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазньо

    10 1 Отговор
    Най-великите!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Бай....

    1 6 Отговор
    Джими прилича на китаец !
  • 3 АМИ ЛЕД

    4 0 Отговор
    ХЕВИ МЕТЪЛ ПИТА ЧУКЧА /ЧУКЧА КЪВ Е ТОА ЛЕД БЕ МНОГО КУРАВ /
    /АМИ ЛЕД ЦЕПЕЛИН БЕ ПИЧ/
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мазньо":

    жими Пейдж никога не е бил най великия, респективно Цепелините. Гитарата му винаги е гъгнела. Дузина са над него