17 Септември, 2021 12:16 3 350 1

Показаха невиждана досега картина на Ван Гог

  • винсент ван гог-
  • ван гог-
  • картина-
  • амстердам

Скицата изобразява изтощен възрастен работник

Показаха невиждана досега картина на Ван Гог - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Невиждана досега рисунка на Винсент ван Гог на изтощен старец беше изложена за първи път в музея на художника в Амстердам, предава БГНЕС.

"Изхабен“, която Ван Гог рисува в началото на кариерата си през 1882 г., се е криела в личната колекция на холандско семейство повече от век. Малката рисунка с молив, подписана с „Винсент“, изобразява възрастен работник, облечен в жилетка, панталони и ботуши, седнал на дървен стол и държащ с глава в ръцете си.

Показаха невиждана досега картина на Ван Гог



"Рисунката никога не е била виждана досега. Това е първият път, когато тя вижда бял свят“, каза Тейо Медендорп, изследовател в Музея на Ван Гог.

Малко след завършването ѝ Ван Гог прави подобна рисунка, която предпочита и която понастоящем се намира в колекцията на Музея на Ван Гог под заглавието „Изхабен“. Литография с подобна тематика има също в колекцията, наречена „При портата на вечността“.

Новата рисунка ще бъде временно изложена в музея до 2 януари, преди да се върне в частната колекция.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хатче

    1 0 Отговор
    като образа на ДОГАН уморен от ДАЛАВЕРИ