Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 17:44 2 469 8

Продават на търг две картини на Пикасо

  • пабло пикасо-
  • картини-
  • на търг-
  • продават-
  • портрети

Платната са сред лотовете на търг на "Кристис" в Ню Йорк

Продават на търг две картини на Пикасо  - 1
Снимка: shutterstock

Две картини на Пабло Пикасо, едната от които повече от 60 години е в частна колекция и не е била предлагана за продажба, ще са сред лотовете на търг на "Кристис" в Ню Йорк през ноември, съобщи АФП.

"Клекнала жена в турски костюм (Жаклин)", оценена от аукционната къща на 20-30 милиона щатски долара, "е в частна семейна колекция от три поколения, от 1957 г., едва две години след създаването си", се посочва в съобщение на "Кристис".

Масленото платно е един от многото портрети, които Пикасо прави на втората си съпруга Жаклин. Творбата, заедно с произведения на Хуан Миро, Марк Шагал, Анри Матис, Жорж Брак и Макс Ернст, е част от частна фамилна колекция, събирана три поколения и предлагана на есенния търг в Ню Йорк от 8 до 12 ноември.

Друга картина на Пикасо с почти същото название ("Клекнала жена в турски костюм - Жаклин") бе продадена от аукционната къща на търг през 2007 г. за 30 милиона долара.

Втората творба на Пикасо, която се предлага на търга през ноември от "Кристис" за 30 милиона долара, е "Мускетар с лула" от 1968 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    5 2 Отговор
    Дегенерирало изкуство.
  • 2 Пушек

    4 1 Отговор
    Нищу ни разбирам ут искуство, и хал хабер си нямам ут тез картини-мартини, ама що да ни си зема идна-две, аку знайти как ша стоят у дневната нат камината....сига ша званя на моя агентин у ню йоркъра да застани баш най утпред и да им фърли на тези някакви си там 30 милиуона за втората картина: оная сас москетаря и лулата на мира.
  • 3 КремълскоЖуже

    1 5 Отговор
    Купувам за двореца - България плаща
  • 4 Попикасо

    5 3 Отговор
    Тоя бояджия яко е бил предрусал като е решил да направи това изкуФство. Сигурно е виждал караконджули, а това тук ми се вижда на Ганг Банг на пещерен мърдаплясък с ялова вещица.
  • 5 Пучо Капучо

    1 2 Отговор
    Идната е моя - онази с клекналото кадън дето е. Обаче, нещо го закърших, та...заповядайте, дет са вика - кой превари, той завари.
  • 6 Железаров

    1 2 Отговор
    Три поколения събират като пчелички,и на края се пръква наследника и се изаква като слон.
  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 1 Отговор
    Що за идиот трябва да си за да си купиш картина на Пабло Пикасо за милиони долара ???Винаги съм била в конфликт със себе си си аз ли не разбирам или тези които казват че е велик и купуват картините му ,кой по голям идиот ?Малкият ми син рисува доста по добре от този Пабло Пикасо
  • 8 един от многото

    3 1 Отговор
    Добре , че казват името на картината , защото иначе , посмъртно не може човек да разбере какво е нарисувал!