ФАКТИ.БГ
  • нова книга-
  • история-
  • република северна македония-
  • огнян стамболиев

Книжовна новина: Издават „Пълна история на Република Северна Македония“ /От Сътворението на света до наши дни/

Дългоочаквано издателско събитие

Публикувана: 27 Октомври, 2021 13:13
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12384
Книжовна новина: Издават „Пълна история на Република Северна Македония“ /От Сътворението на света до наши дни/ - 1
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Тези дни МАНИ /Македонската академия на науките и изкуствата, основана през 1967 г./ издаде в масов тираж една дългоочаквана книга. „Пълна история на Република Северна Македония“ / От Сътворението на света до наши дни/. Един наистина ценен и необходим научен труд. Дело на голям академичен екип от изтъкнати историци-македонисти.

Специален раздел представя и българската фашистка окупация на Вардарска Македония по време на Втората световна война. Като приложение към нея / на достъпна цена / се прилага и портативен микроскоп, за да може да се увеличи до 60 пъти размера на шрифта.

Предстои превеждането и публикуването и на английски, немски, френски, испански и още десетина езика и премиерите ѝ в ЕК и ООН. Надяваме се, че ще бъде представена и в нашата БАН / основана през 1869 г./.Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов подканва археолозите да не спират работа през зимата, за да продължи строителството на автомагистрала "Струма":
Облечете ватенки, ще сложите калорифери! Има сняг три дни. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че - хладно ви било. Ако трябва Лиляна Павлова ще идва и ще държи чадър!"

Още бисери
ТОП 5