Last news in Fakti

24 Април, 2013 13:28 1 427 0

Джобен фестивал изкушава с изкуство

  • джобен фестивал-
  • пролет-
  • ателие "пластелин"
Джобен фестивал изкушава с изкуство - 1
Пъстрият международен екип на цирк "Кумбо"

Идва „Джобен фестивал - пролет 2013“ - навръх Цветница ще ви залеем с изкуство, така както дърветата ни заливат с разноцветните си багри и безброй аромати, обещават организаторите на арт събитието от столичното Ателие "Пластелин".

Малък, но ярък, фестивалът обединява изкуства като музика, театър, танц, литература, цирково изкуство, пантомима, кино, новите стари инсталации и пърформанси. Както и на предишното издание, така и сега над 20 участници ще представят своите творби. Сред тях са Цирк "Кумбо" с тяхното „Циркоделико кабаре“ (Боливуд пародия), обиколило цяла Европа, за да подържа едно от най-крехките и най-истински форми на изкуство - това на уличния артист.

Ще бъде показан филмът на София Стойчева „Месо“ с плеяда звезди като Владимир Карамазов, Латинка Петрова и още много други, приет с радушно както в Европа, така и в Азия.

Сред акцентите е и театрализираното представяне на творбата на известната млада писателка Елена Алексиева "Семейството" - една ту смешна, ту тъжна история за огромно чудато семейство, част от което е едно добро същество, търсещо своя път и своята истина. Истина, въпреки стереотипа, въпреки рамките, които обществото налага, в чието "разкриване" ще участва актрисата Ева Демирева.

Всичко това и още много майсторски творби имат амбицията да събудят публиката от зимния сън от 26 до 28 април. Гостоприемството е на Ателие „Пластелин“, както и на още няколко пространства, които засега са тайна.

Изненадвайте се и общувайте, призовават организаторите на фестивала, който приканва към нови запознанства, пролетно-ароматни срещи и един истински танц за посрещане на пролетта.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА