Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 12:36 2 665 15

Филмите за супергерои съсипват филмовата индустрия

  • супергерои-
  • филм-
  • междузвездни войни-
  • марвел-
  • филмовата индустрия

Режисьор заяви, че филмовата индустрия се е променила коренно заради супергройските филми

Филмите за супергерои съсипват филмовата индустрия - 1
Снимка: Shutterstock

Режисьорът Роланд Емерих ("Денят на независимостта", "След утрешния ден", "2012"), чийто нов филм "Moonfall" тръгва по кината, разкритикува супер успешните пред последните години студиа "Марвел", "DC Комикс" и "Лукасфилм", пише в. "Индипендънт".

Според Емерих произвежданите от тези студиа еднотипни супергеройски продукции и дори космически саги като "Междузвездни войни" съсипват филмовата индустрия.

В интервю Роланд Емерих обсъжда трудностите при създаването на завладяващ филм за бедствия със стойностна концепция в епохата на франчайзи за супергерои, които доминират в киносалоните.

На въпрос дали жанрът на филмите за бедствия се е променил през последните години, 66-годишният Емерих отговаря: "О, да. Естествено, след като "Марвел", "DC Комикс" и "Междузвездни войни" се наложиха почти изцяло. "Това донякъде съсипва индустрията, защото никой вече не прави нищо оригинално", допълва режисьорът.

Емерих обаче изключва от забележките си своя колега Кристофър Нолан и дори го хвали, че е майстор в създаването на "дръзки и новаторски" кинотворби.

Роланд Емерих не е единственият известен холивудски творец, който отправя критики към филмите за супергерои през последните години.

Преди три години Мартин Скорсезе заяви, че супергеройските продукции не са кино и ги сравни с тематични паркове. Подобно мнение изказа и актрисата Джоди Фостър в свое интервю през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    29 5 Отговор
    Тотално връщане към митологично съзнание! Американската киноиндустрията заличи 3500 г. от духовното развитие на света! Възпитава хората в първобитни модели и примитивни идеи!

    Коментиран от #14

  • 2 Знайко

    12 4 Отговор
    Да прав е за "Марвел", "DC Комикс" и "Лукасфилм". Но при "Лукасфилм" това изказване важи за сериите след 6-та на "Междузвездни войни". За първите 6 серии на "Междузвездни войни", не съм съгласен. Те са по-скоро съвременен версия на легендите/детски приказки/ за рицарите с мечове от средтовековието борещи се за справедливост.
  • 3 Aлфа Bълкът

    6 5 Отговор
    Филмите за супергерои са 💩. Особено, ако си израстнал с анимациите, защото комиксите са били за специална аудитория. А и в БГ ги е имало тук там сигурно. Та имаш очаквания, че първо актьорите ще препокриват визията героите. Само Хенри Кавил и Бен Афлек, Едуард Нортън, Крис Хемсуърт го направиха и Крисчън Бейл донякъде.
    Има още много за писане, но ерата подобен вид филми е към краят си!

    Коментиран от #4

  • 4 Ерец

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Тези супергеройски продукции ги правят предимно за Китайският филмов пазар . Там са най - популярни и доходите са най - голями . Под въздействие на тях в Китай вече има продукция с характер (герой) “ CAPTAIN CHINA".

    Коментиран от #10, #12

  • 5 Механик

    20 5 Отговор
    Някой гледал ли е свестен американски филм,направен в последните 15 години?
    Щото аз така и не.
    Саде едни черни, джендъри, сбъркани и какво ли не още. Само свестен няма и това си е .

    Коментиран от #7, #13, #15

  • 6 киноман

    6 2 Отговор
    Емерих никога не е бил кой знае какво.
  • 7 Ерец

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Гледам с най - голям интерес филмите направени по действителен случай . Например драмата “Chernobyl” , военната сага “ Hacksaw Ridge “ историческия “ Hidden Figures “ и още римейкът на Стивън Спилбърг “ West Side Story “ , “ American Utopia “ и редица други .
  • 8 Давид

    13 1 Отговор
    Холивуд е машина за пропаганда и нищо повече.
  • 9 Студопор

    4 0 Отговор
    Колкото и да е прав за филмите по комикси, не мога да не отбележа, че рейтинга на Муунфол е много нисък. Казано точно от Емерих, нещата изглеждат като "Някой друг е виновен за провала ми. Аз не съм"...
  • 10 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ерец":

    И им харесва Джендър Спайдърмен и последните части на Отмъстителките? (Гледал съм им само трейлърите)
  • 11 Русенец

    11 1 Отговор
    Киното се е превърнало в една компютърна анимация и специални ефекти. Актьорските качества и сюжетът са абсолютно пренебрегнати. Важно е само да се гърмят с все по-големи оръжия, да взривяват все по-мащабни бомби и да реват все по-големи чудовища на екрана.
  • 12 Gucci x Balenciaga

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ерец":

    Това е бедствие 😶‍🌫️тези герои имаш ли представа колко печалба на ден ,седмица правят от дрънкулки, лего ...всичко за какво се сетиш. От писаното се разбира че нямаш деца и си добре с главата нямаш нужда от психолог. Ела у дома или при други семейства и виж колко пари се харчат в Амазон, Седискунт по магазините дрехи ,списания,спално бельо.Хората са луди тук има и клубове "Star Wars" ходят с облекло на герои и си показват колекцията 🥴големи мъже ,за малките има списание всеки месец кастинг слагат снимка на дете в стаята му и наредени играчки лего....Не е само за Китай, 8 номер е ударил в десятъка точно ,ясно с две думи написано
  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    There Will Be Blood. Абсолютен шедьовър. Иначе като цяло киното им замря, но пък ТВ сериали хубави колкото щеш. За съжаления много след първия сезон замират.
  • 14 жайк

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Не позна. Изборът е голям - за всекиго има по нещо. И за простаците включително.
  • 15 жайк

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    "Джуди" от 2019 г. е един от примерите. Зависи кой има желание да търси доброто. Останалите гледат плявата.