Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 12:44 3 761 6

Ето кои са победителите в тазгодишния музикален фестивал в Сан Ремо

  • сан ремо-
  • фестивал-
  • победители-
  • дует

Мъжки дует спечелил с прочувствено изпълнение

Дуетът Мамуд и Бланко с песента "Тръпки" (Brividi) беше признат за най-добър на 72-ия фестивал на италианската поп-песен в Сан Ремо. Резултатите от фестивала, който се проведе в театър "Аристон" и беше показан в ефира на първия канал на италианската държавна телевизия RAI, бяха съобщени в нощта срещу неделя, предава TACC.

Както пише италианският вестник la Repubblica в неделя, след като спечелиха Сан Ремо, те ще имат възможността да представят страната на конкурса за песен на Евровизия 2022, който ще се проведе в Италия, след като миналата година състезанието бе спечелено от италианската група „Манескин“.

Мамуд (Алесандро Мамуд) вече стана победител в Сан Ремо през 2019 г. Сега той е успешен изпълнител и сам пише песни. Резултатите са изчислени въз основа на комбинираните резултати от гласуването на публиката, журналистическото жури и телевизионната аудитория. Второто място зае певицата Елиза, третото - ветеранът на италианската естрада Джани Моранди.

В надпреварата участваха общо 25 изпълнители.

Фестивалът беше показан в продължение на пет вечери и за пореден път потвърди статута на предаването с най-висок рейтинг по италианската телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати!

    22 2 Отговор
    Стига сме афиширали тия п... едераси!!!!
  • 2 Бай Онзи

    7 2 Отговор
    Щото не отиде ка(фики) да им разкаже играта ...
  • 3 Механик

    17 1 Отговор
    Ох, лелеееееее!
    Махмуд а ?! Колко европейско!! Цццццц
    п.п.
    Като им гледам гащичките, май са мъже от другия пол.
  • 4 Ми кво пък

    12 2 Отговор
    Има всички шансове да спечелят политическия (не)музикален конкурс "Евровизия" - възхвала хем на ЛГБТ, хем на миграцията в Европа... Пък и Пуси Райът се разпаднаха.
    Само една опасност има - ако стане някаква война в Украйна, украинците просто ще ги отвеят, щото ще бъдат политически най-актуални. Или пък, ако Навални и Собчак не направят някакъв дует и не изпеят нещо - ще бъдат много силна конкуренция.
  • 5 Rock

    6 4 Отговор
    Тази песен едва я изслушах до края и няма да си го причиня втори път. Някакъв ,, творчески,, напън... В сравнение с тази песен песента на Монескин,,Тихи и добри,, е приемлива за слушане. Трябваше на Сан Ремо да се явят Nanovar of Steel с ,,Качамак- попарарок,, ...
  • 6 хоминид

    5 1 Отговор
    Фестивалът в Сан Ремо беше...едно време. Тая песен на Махмуд и Бланко не е нещо много бланко. Слушах я ,но не ми хареса. Нещо чалга има в нея. Кратките повтаряния на тонове.