Last news in Fakti

13 Март, 2022 15:18 7 623 5

Джордж Р. Р. Мартин даде оценката си за "Домът на дракона", издаде и за последната книга

  • джордж р. р. мартин-
  • автор-
  • писател-
  • книга-
  • сериал-
  • игра на тронове

Фентъзи авторът даде подробности за случващото се и с останалите сериали, свързани със света на "Песен за огън и лед"

Джордж Р. Р. Мартин даде оценката си за "Домът на дракона", издаде и за последната книга - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Почти веднага след финала на "Игра на тронове" стана ясно, че HBO няма току-така да изоставят фентъзи света, пълен с драма, интриги, власт и вълшебства, създаден от Джордж Р.Р. Мартин, пише lifestyle.bg.

Последваха новините, че ще бъдат създадени няколко сериала, действието в които трябва да се развива преди това в успешния сериал. Създателите на единия обаче, се отказаха от направата му, след като пилотния епизод беше заснет.

Друга съдба застигна "Домът на дракона" (House of the Dragon) и за късмет първият сезон на сериала вече е заснет и очаква премиерната си дата. Очакваме да го видим на малкия екран в края на тази година. Но нищо не се говори и не се чува за останалите сериали, което кара феновете на сагата да се питат какво се случва.

Тук на помощ идва авторът Джордж Р.Р. Мартин, който в блога си хвърли повече светлина около тях и какво точно се случва.

Мартин отново уверява, че "Домът на дракона" ще ни хареса много, защото вече е видял суровия материал и е останал очарован. След това допълва, че Ten Thousand Ships (10 000 кораба) остава заглавието на сериала за легендарната кралица и войн на Дорн, а Аманда Сегел ще бъде основен продуцент.

Сериалът за известния търговец и изследовател - Корлис Велариън, също ще го бъде, но вече не се казва Nine Voyages (Девет пътешествия), а The Sea Snake (Морската змия). Причината за промяната в заглавието е, че не са искали да има два сериала, в които има някакво число в заглавието. Бруно Хелър пък се е заел с него.

The Dunk and Egg (Пияницата и яйцето) за странстващия рицар и Егон V Таргариен е поверен на Стив Конрад, който според Мартин иска да постигне една достоверна адаптация на разказите му. Първият сезон трябва да бъде базиран на The Hedge Knight, като авторът не е сигурен дали така ще се казва и сериалът, или пък A Knight of the Seven Kingdoms.

Подготвя се и анимиран сериал - The Golden Empire (Златната империя), за който обаче Джордж Р. Р. Мартин не казва нищо повече. Дава обаче дава нова информация относно The Winds of Winter - така чаканата последна книга от сагата за "Песен за огън и лед".

Авторът пише, че през 2020 г. е постигнал доста по-голям напредък по книгата, отколкото през 2021 г., но обещава, че ще я завърши и тя е негов приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не издаде

    0 0 Отговор
    А сподели. И с интервал след запетаята.
  • 2 Смех

    8 2 Отговор
    Това е проблемът, че фентъзи не видяхме, а само голотии, кръчми, бардаци
  • 3 WTF

    5 0 Отговор
    Пияница е drunk, не Dunk. Дънк е на галено от Дънкан. А "house" oсвен къща, значи и род, династия.
  • 4 Мюмюн

    2 4 Отговор
    Ас многу убичам тоз сириал сига гу зяпам за чатварти пат най многу ма привличат сериите дет разнити там шафра.н.тий у бордея на лорд Белиш правиха разни нумера на клиентити и когату оная кралицата церсей ходиши гола пу сокацити на кралски чертог. Язък чи накрая джон сноу претрепа оная денерис таргариен за нищу-ни сварши какту трябва тоз сириал. Учаквах повичи акшън и туй онуй, ама сцинаристити изчерпаха образити и финиту....поне на Захари Бахаров са изкефих чи са правеше на главатар на някакву дивашку племе...мязаха малку като да са ут нашити...мургавити.
  • 5 Джипко Бибитков

    4 0 Отговор
    Бх таз книга, туй чудо, от 2014-та насам абсолютно сигурно (според Дж.Р.Р. Мартин) излиза до две години най-много :) .
    Вече никой не му вярва, че изобщо продължава да я пише...