18 Юли, 2022 09:49 838

Фестивал Алегра – пътешествието в света на музиката продължава

  • фестивал-
  • алегра-
  • концерт-
  • зала българия

Днес от 19.30 на сцената излизат Боби Костадинов, виолончело, и Виктория Василенко

Фестивал Алегра – пътешествието в света на музиката продължава - 1

След триумфа на властелина на струните – Сергей Малов и диригентът Никола Паске, които обединиха силите с откриващия осмото издание на фестивал Алегра концерт на 15 юли, зала България отново е домакин на продължението на пътешествието в света на музиката. Днес от 19.30 на сцената излизат Боби Костадинов, виолончело, и Виктория Василенко, пиано, в концерт с произведения на Франц Шуберт, Лудвиг ван Бетовен, Николо Паганини, Жак Офенбах, Жером Дюкро, Григораш Динику/Яша Хейфец.

Роден в Лайпциг през 1999 г, Боби Костадинов започва да свири на виолончело на седемгодишна възраст. Възпитаникът на проф. Петер Брунс в HMT „Феликс Менделсон Бартолди“ в Лайпциг е е лауреат на четири първи федерални награди в различни категории на националното състезание „Jugend musiziert“. Заедно с младата надежда на родната музикална сцена – Виктория Василенко, която има своята вярна публика у нас и по света, двамата ще покажат красивите стъпки на узряване на таланта.

Енергията, силата и любопитството на младите музиканти, които смайват публиката със смелите си интерпретации и напипването на свой самобитен авторски почерк, ще провокират публиката в зала България за пореден път. В рамките на осмото издание на музикалния фестивал Алегра, предизвикателствата към меломаните в залата няма да спрат.

Само днес след концерта на Боби Костадинов и Виктория Василенко, публиката ще се срещне с виртуозите на музикалната сцена – Сергей Малов, цигулка, Григори Асс, цигулка, Ласло Феньо, виолончело, Нимрод Гуез, виола, и Петър Найденов, създателят и двигателят на фестивал Алегра, който свири на контрабас. В програмата на втория голям концерт в рамките на тазгодишното издание на Алегра са включени произведенията – Струнен квартет No. 1 E moll на Бедржих Сметана и Струнен квинтет No. 2 оп. 77, G Dur на Антонин Дворжак.

Фестивал Алегра – пътешествието в света на музиката продължава

Фестивал Алегра – пътешествието в света на музиката продължава

„Музиката е силна подкрепа и вдъхновение за хуманността!“, категоричен е един от петимата музиканти, които излизат на сцената на 19 юли – известният цигулар Григори Асс.

Талант, устойчивост и възможност са трите кодови думи, които бележат изминалите издания на фестивал и академия Алегра и продължават маратона в разнообразната програма на фестивала от 15 до 23 юли, в зала „България“.

Повече за предстоящите концерти, включени в програмата на фестивал Алегра на адрес:

www.allegrafestival.com/bg/

Билети може да се закупят оттук

www.eventim.bg/bg/artist/festival-alegra-350/profile.html

или на касата на зала България, където билетите за ученици, студенти и пенсионери се продават с намаление.

Фестивал и академия Алегра се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” и финансовата подкрепа на Столична община - Столична програма “Култура”, Фондация “Америка за България”, Институт Лист - Унгарски културен институт и в партньорство със Софийска филхармония и Национално музикално училище “Любомир Пипков”.



Свързани новини