Last news in Fakti

3 Август, 2022 15:45 1 853 5

Дейвид Гарет записа „Аве Мария“ с Андреа Бочели

  • дейвид гарет-
  • андреа бочели-
  • аве мария-
  • концерт-
  • софия

Виртуозният цигулар ще изнесе концерт на столичния стадион „Юнак“ на 30 август

Дейвид Гарет записа „Аве Мария“ с Андреа Бочели - 1
Снимка: БГНЕС

Дейвид Гарет записа „Аве Мария“ с Андреа Бочели. Песента e част от бъдещия албум на виртуозния цигулар, който на 30 август гостува на софийския стадион "Юнак", съобщават организаторите.

Новият албум на Дейвид Гарет е озаглавен Iconic и ще излезе на 4 ноември, а песните в него са вдъхновени от легендарните композитори цигулари Дворжак, Глук, Менделсон, Шуман и още много други, на които Гарет се възхищава от дете. Именно на тях е посветен албумът. Новата продукция ще включва и дуетни аранжименти с бившия му учител Ицхак Пърлман, както и със звездния италиански тенор Андреа Бочели.

До октомври продължава европейското турне на Дейвид Гарет, наречено Alive. Сред композициите, на които публиката ще се наслади на стадиона у нас на 30 август, са Staying Allive, What a Wonderful World, Beauty and the Beast и Imagine, рок хитовете Enter Sandman и Paint it Black, както и интерпретациите на класически творби като "Конфутатис" на Моцарт и "Танц на рицарите" на Прокофиев.

Както БТА съобщи, локацията на концерта бе променена заради очакваните по-високи температури и възможността за още по-подходяща атмосфера под открито небе, каквато цигуларят и екипът му искат да създадат за българската публика.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брависимо маестри!

    1 0 Отговор
    Уникално! Гарет е един от новите гении на съвремието, обаче не мисля, че нашите умнокрасавци са му фенове! На тях им дай да се друсат на чалга😂😂😂

    Коментиран от #2

  • 2 Анти чалга.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брависимо маестри!":

    Браво за хубавия коментар . Чалгарите даже не знаят нищо за тези двама талантливи хора.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хайл

    1 0 Отговор
    Супер .Страхотни таланти.
  • 5 Хеви Метъл

    1 0 Отговор
    Като гледам май няма много любители на класическата музика . Много малко коментари . Явно не всички я харесват.