12 Септември, 2022 13:58 807 0

"Игра на калмари" и "Тед Ласо" са фаворити за наградите "Еми“

  • игра на калмари-
  • еми-
  • награди еми-
  • телевизия-
  • сериал

Наградите "Еми" ще бъдат раздадени тази вечер в Лос Анджелис

"Игра на калмари" и "Тед Ласо" са фаворити за наградите "Еми“ - 1
Снимка: Netflix

"Игра на калмари" и "Тед Ласо" са сред фаворитите за 74-ите телевизионни награди “Еми”, предадоха АФП, АП и БТА.

Церемонията ще се състои тази вечер в Лос Анджелис в 20:00 часа местно време. Награждаването обещава да бъде бляскаво и празнично, коментират продуцентите Реджиналд Хъдлин и Иън Стюарт.

Големият въпрос на тазгодишните отличия "Еми" е дали за първи път в историята на телевизионните награди ще бъде отличена неанглоезична продукция. Южнокорейският сериал "Игра на калмари" е основният фаворит за приза в категорията за най-добър драматичен сериал.

Телевизионните награди "Еми“ са еквивалент на филмовите награди "Оскар“. Именно Американската академия за кинематографично изкуство и наука отличиха една корейска продукция през 2020 г. – игралния филм „Паразит“.

На телевизионните награди в Лос Анджелис обаче "Игра на калмари“ ще се сблъска със сериозна конкуренция. Сериалът "Наследници“ вече беше отличен с награда през 2020 г., а сега е номиниран в цели 25 категории. "Трудно е за когото и да било да се изправи срещу телевизионен мастодонт като НВО“, коментира Пийт Хамънд, редактор във филмовото списание "Дедлайн“.

Очаква се и отличието за най-добър актьор в драматичен сериал да отиде при Ли Джун-дже от “Игра на калмари”. В такъв случай южнокорейският актьор би станал първият неанглоезичен актьор, спечелил това престижно отличие.

В категорията за най-добър комедиен сериал фаворит е "Тед Ласо“, който вече спечели през 2021 г. По всичко изглежда, че и тази година амбициите на екипа са насочени към ново отличие. Комедията въвежда зрителите в света на футбола.

За най-добър актьор в комедиен сериал основен претендент е Бил Хейдър от продукцията "Бари", в която той е в ролята на убиец, мечтаещ да стане холивудска звезда.

При жените Джийн Смарт е голямата фаворитка за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в "Хитрини" ("Hacks").

За отличие в категорията за минисериал спорят пет продукции, четири от които са вдъхновени от реални скандали. "Aбстиненция“("Dopesick“) с Майкъл Кийтън показва големия проблем с пристрастяването към опиоиди в САЩ. "Отпадането“ ("The Dropout“) с Аманда Сейфрид разкрива медицински фалшификации, "Пам и Томи“ потапя зрителите в скандала, свързан със сексзаписите на актрисата Памела Андерсън, а "Да откриеш Ана" ("Inventing Anna") разказва историята на измамница в Ню Йорк. Парадоксално, фаворит в тази категория е продукция, чиито създатели не се вдъхновяват от скандали в реалния живот – "Белият лотос“.

За актьорски отличия в минисериали фаворити са Кийтън и Сейфрид.

Ветеранът от телевизионното шоу "Събота вечер на живо” Кенан Томпсън ще бъде водещ на церемонията за връчването на наградите "Еми".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА