Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 11:48 1 107 0

Ованес Торосян: Младите често са като в "Тигър и дракон"

  • ованес торосян-
  • актьор-
  • режисьор-
  • моноспектакъл

Торосян участва в най-новия и мащабен проект на БНТ, който предстои да излезе - "Войната на буквите"

"От много време се занимавам с театър и в един момент се създават професионални навици, които помагат при влизането във и излизането от роля. Опичам спонтанността и естественото, ако дадено нещо се е случило, така е трябвало да стане. Критичен съм към себе си, доколкото съм можел да свърша работата си, както трябва, а не съм, тогава ме хваща яд. Критиката е градивна, ослушвам се за чужди мнения", споделя пред БНР Ованес Торосян, който е кино и театрален актьор, режисьор.

Той допълни, че работата по няколко проекта за него е полезно, защото влиза в друг режим на мисълта, а скоростта, с която твори, е по-бърза и по-качествена, тъй като тогава не губи излишно време.

"Ролята ми в моноспектакъла "Тигър и дракон" в Театър 199 ми е симпатична. Става дума за едно момче, което не може да намери себе си. В търсене на своето призвание и в лутане напред-назад стига до мястото, в което може да освободи тигъра, който винаги е седял в него. Често младите хора са в такава ситуация. Режисьорът Юрий Дачев е поставил ситуацията в контекста на кастинга. Това е тема, която ме вълнува - непрестанния кастинг, на който сме подложени на всяка крачка, просто светът е такъв".

Ованес играе на сцените на "Сълза и смях" и на Плевенския театър. Предстои да излезе сериал с негово участие "Войната на буквите". Режисьор е на "Бойно поле: Шекспир" към Русенския театър.

В предаването "Хоризонт за вас" той разказа, че "театърът е игра, а не е нещо на живот и смърт, затова - каквото и да стане, зрителите знаят, че това е наужким".

Музиката и пътуванията със семейството са други любими неща за актьора.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА