Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 09:43 1 327 13

Теодор Ушев след премиерата на филма "φ1.618": "Надявам се, че сте се забавлявали."

  • теодор ушев-
  • премиера-
  • филм-
  • φ1.618

За събитието дойдоха изпълнителите на главните роли - Деян Донков, Мартина Апостолова, Ирмена Чичикова, както и много техни колеги и приятели

Теодор Ушев след премиерата на филма "φ1.618": "Надявам се, че сте се забавлявали." - 1
Снимкa: БГНЕС

Теодор Ушев, заедно с част от екипа на филма "φ1.618", присъства на официалната премиера в София, в четвъртък вечер.

"Първата крачка е най-важна за едно дете, за прощъпалника. Затова ви благодаря, че бяхме заедно. Не казвам "Надявам се да ви е харесал", защото знам, че тази работа с харесването е много тънка и много деликатна. Надявам се, че сте се забавлявали. А ако филмът ви е допаднал и ви е бил интересен, заслугата е на всички тези хора", каза режисьорът и аниматор след края на прожекцията.

За събитието дойдоха изпълнителите на главните роли - Деян Донков, Мартина Апостолова, Ирмена Чичикова, както и много техни колеги и приятели. Сред тях бяха режисьорите Лилия Абаджиева и Виктор Божинов, актьорите Любо Нейков, Цветана Манева, художникът и сценограф Васил Абаджиев, музикантът и актьор Орлин Павлов, заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Министърът на културата проф. Велислав Минеков също уважи премиерата. От негово име Жаклин Вагенщайн (издателство "Колибри" и фестивала "Синелибри") прочете поздравителен адрес към екипа на "φ1.618".

"За мен е чест да Ви приветствам по повод официалното начало на пътешествието сред широката българска публика на първия Ви пълнометражен филм по сценарий на Владислав Тодоров", се казва в поздравлението. "Щастлив съм, че зрителите в българските киносалони ще имат възможността да се докоснат до филм със световна амбиция, сътворен в различен от обичайните жанрове, реализиран с финансовата подкрепа на Националния филмов център. Вярвам, че като вдъхновители на новаторските идеи в този жанр, авторите и участниците във филма ще успеят да провокират - не само публиката, а и колегите си, доказвайки, че изкуството, заредено непосредствено от живота, има силата да възражда човешкия дух и въображение", казва още министърът на културата.

Някои софийски улици посрещат новия ден с нетрадиционна реклама на новия български филм, видя репортер на БТА.

Както писа БТА, екипът на на "φ1.618" ще присъства на 27 ноември - на премиерата в Бургас, на 28 ноември - във Варна, на 29 ноември - в Пловдив и на 5 декември - Кюстендил. "φ1.618" откри фестивала "Синелибри" на 8 октомври в зала 1 на НДК. Световната премиера на „φ1.618“ бе на 23 ноември, на фестивала Black Night Film Festival в Талин, Естония.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нито една дума

    10 0 Отговор
    За тематиката в този филм

    Коментиран от #5

  • 2 Да бе

    21 2 Отговор
    Изобщо нямам намерение да ти гледам соросоидните глупости .
  • 3 Зелен Демократ

    4 13 Отговор
    Умно и Крсиво филмче, от умен и красив творец, Респект и Поклон за Ушев, както биха казали феновете на културата и спорта!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нито една дума":

    Фантастика.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 йхнкхйких

    15 2 Отговор
    На този нищо няма да гледам !
  • 9 Псевдоним

    11 2 Отговор
    Този си е кръстил филма на американските самолети, чиста проба нагъл сатанист.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Псевдоним":

    Пълни глупости и нищо общо с американски самолети,уеш ! Това е променливата геометрия на някои коники, в елиптичния билярд a/b = ϕ1.618 EB ..така или иначе филма още от рекламата ми се отщя ,няма да го гледам ,тъпотия!Поредния бг. Тюрлю гювеч
  • 11 хххх

    2 2 Отговор
    Пълен бойкот на ковид фашистите и путинските подлоги!
  • 12 n√Варна

    3 0 Отговор
    За тези, които не знаят, 1,618 (безкрайна дроб) е числото на Фибоначи, представлява съотношението на съседни стойности от редицата 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 – всяко следващо е сумата на предните две числа: 3+5=8, 8+5=13 и т.н.
    Колкото по-големи са числата в редицата, толкова повече се приближават до 1,618
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.