Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 10:17 1 005 3

Филмът с българско участие "Как се научих да летя" получи награда в Талин

  • как се научих да летя-
  • филм-
  • българско участие-
  • награда-
  • талин

"Наградата ECFA се присъжда на красиво реализиран, модерен филм за порастването, който съдържа в себе си много пластове", пише в мотивацията на журито

Филмът с българско участие "Как се научих да летя" на сръбския режисьор Радивое Андрич получи наградата на Европейската асоциация за детски филми (ECFA) на 26-ия международен филмов фестивал Black Night в Талин, съобщават от "Арт фест", копродуцент от българска страна.

Копродукцията на Сърбия, Дания, България и Гърция е отличена от жури в състав Маргарит Корнелиус, Никола Джоунс и Лео Пекала, пише БТА.

"Наградата ECFA се присъжда на красиво реализиран, модерен филм за порастването, който съдържа в себе си много пластове. Подобни истории често са свързани с първи сърдечни тръпки и приятелства, но в този филм също се отразява отзвука от войната в една сплотена в миналото фамилия. Семейството е съставено от персонажи, с които всеки от зрителите може да се асоциира, а животът им ще се промени драстично след една трагична загуба по време на тази лятна ваканция. В основата на "Как се научих да летя" е роман, а без съмнение авторите на филма са превърнали текста в истинско кино. Забавни диалози са съчетани с красиви места, на които се развива действието; операторската работа е чудесна, а монтажът ни дава възможност да си представим всички ние - зрителите, че също сме 12-годишни и сме на лятна ваканция", пише в мотивацията на журито на ECFA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    2 0 Отговор
    А къде е Талин ? Между Нови Пазар и Харманли ? ......страшното БГ кино......
  • 2 Кико

    1 0 Отговор
    Станахме по.. и от Македонците. Навсякъде ни навират Бг участие или връзка или каквото и да е. Браво добре е да ги има тези неща, но който е любопитен ще ги забележи сам.
  • 3 ъгъл

    1 0 Отговор
    Как се научих да хвърча? Скачах от тераси и прозорци.