14 Октомври, 2013 12:20 1 267 0

Софийският цирк разкрива "Тайната на китайските лъвове"

  • цирк-
  • постоянен-
  • лъвове-
  • дракони-
  • "клокотница" 29-
  • софийския постоянен цирк-
  • артисти-
  • драго драганов

Сезонът започва с нова програма от 19 октомври

Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена, който отново отваря врати! Редовните представления в салона на улица "Клокотница" 29, в близост до Централна гара, започват с нова програма от 19 октомври.

Спектакълът със загадъчното име "Тайната на китайските лъвове" отново събира най-добрите ни млади циркови артисти, завърнали се от успешни гастроли в чужбина. 18-годишната Лили Бузгьова ще смае публиката с уменията си да танцува с високи токчета по опънато въже. Само още една жена в света показва подобен номер. Лили, заедно с родителите си, се завръща от едногодишен гастрол в Турция. Артистичното семейство представя още танц с обръчи, дресура на кучета и дресура на гълъби.

Българо-румънската фамилия Леоампа пристига от турне във Финландия, за да покаже уникалният си баланс върху цилиндри и комична игра с огромни кукли. Християн Паунов пристига от Италия с десетте си дресирани котки, а Ивайло Кръстев допреди дни смайваше публиката на пътуващ цирк в Румъния с невижданата си смесена дресура на лами и камерунски кози.

Най-голямо любопитство обаче предизвикват включените в спектакъла изпълнения, характерни за традиционния китайски цирк. Група акробати ще пресъздадат прочутите в цял свят танци с огромни лъвски маски и двайсетметров дракон от разноцветни парчета плат. Зрителите ще бъдат посветени в пазените от хилядолетия легенди за чудодейната сила на митичните същества.

В шоуто ще дебютира най-младият български клоун – Павката, а водещ по традиция ще бъде Драго Драганов. Представленията са всяка събота и неделя от 11.00 и от 16.00 часа. Билетите за премиерата вече са продадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА