Last news in Fakti

19 Септември, 2023 09:33 971 11

Васил Петров: Има глад за джаза

  • васил петров-
  • джаз-
  • музика

На въпроса "Как се прави музика в некултурни времена?" отговаря певецът

Васил Петров: Има глад за джаза - 1
Снимкa: БГНЕС

"Музиката се прави еднакво и в културни и в некултурни времена. Зависи не толкова от времето, а от вътрешния талант. Може би времето като страничен фактор влияе", коментира певецът Васил Петров в "Денят ON AIR".

По негови думи в последните години се е увеличил интересът към джаза. "Има тенденция, която последните години расте все повече и повече. Сега като обикалям това лято, там след програмата публиката е много любопитна от това, което правим, имаме доста бисове, трудно ни пуска да слезем от сцената, което само може да ме радва. Има глад за джаза, но тази година в България имаме 5-6 активни джаз фестивала. Увеличават се", каза изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.

"Хората споделят, засвидетелстват харесването на музиката, това е по-важно от всичко, да видиш, че хората са щастливи и си успял да ги докоснеш", призна Васил Петров.

Той обясни, че текстът на една песен е от изключително важно значение. "Текстът е от изключително значение, песента е симбиоза между музиката и текста, хармония и текст и аранжимента, но основно текстът чрез тази мелодия трябва да стигне до публиката. Особено хубавият и талантливият текст. Той не се намира лесно, много трудно. Предимно се базирам на песенна поезия", каза Петров.

"Процесът е взаимен, ти предлагаш нещо на публиката, зависи начинът, по който ще го сервираш, ако го направи талантливо, а не бездарно, то ще направи впечатление", категоричен е той и добави, че когато се прави изкуство, то трябва да носи удоволствие.

Васил Петров сподели, че му предстои концерт на 23 септември в Албена, като е решил да си отдели време и за посещение на морето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    6 0 Отговор
    Братчед, няма пари!
  • 2 Пловдивчанин

    10 2 Отговор
    Господине, изпълняването на кавъри на чужди изпълнители и композитори, без никакви авторски права по вечеринки и частни партита не е Джаз!
    Халтурстването по откриване на офиси на фирми и крайморски лятни фестивали също не е джаз!
    Джаза се създава от музиканти, често той е импровизация и визша музикална форма!
    "My way" на Синатра не е джаз! Това е халтура на гърба на Франк!
  • 3 Има глад

    5 1 Отговор
    Тоя има уникален селяндурски речник.
  • 4 Евъргнийн

    5 1 Отговор
    Само Жас му й майкътъ браааат
    ей днеска ти казвам като се съберът протестиращите
    може да ходиш да им дръпнеш някое виртуозно изпълнение.
  • 5 Хахахахаха

    8 1 Отговор
    Смешник
  • 6 Сандо

    6 2 Отговор
    От джаз до джаз има огромни разлики.Някои от тях са истинска наслада за душата,а други са въплъщение на Хаоса и Инквизицията.Но за всеки влак си има пътници,така е с различните направления в джаза.Само едно не мога да изтърпя - наглото му натрапване за сметка на други видове музика,и особено на нашия фолклор.
  • 7 мани мани

    6 0 Отговор
    Васил Петров: Има глад за джаза.
    - мба!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Васко не си африканец брачет ,белите не могат да правят джаз и блус .Има само много талантливи с глас и хора като Слаш ,Рони Ууд ли как го пишете на български да не згреша и други свирят вярно нотите .Ти определено не си от тях ,единственият уникален бг. глас който знам е Лейди Би която може да пее в този стил готови песни,жалко че се напъха в чалгата с дуети ,надявам се с връщането и на сцената този път да хване вярната посока.

    Коментиран от #10

  • 10 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    За джаза- да. Обожавам Gary Moore,Alvin Lee-,,The Bluest Blue,,-Jeff Beck-Joss Stone-,, I Put a Spell on You,,Joe Bonamassa Beth Hart-,, Ill Take Care of You,,А Ричи Блекмор е Бог-Rainbow-,, Mistriated,,-live77- с Дио..Кърк Хамет също е добър блусар. И виж B. B. King Plays Malmsteen-,, Black Star- как един от кралете на блуса свири неокласически метъл.

    Коментиран от #11

  • 11 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Идън":

    B. B. King ми е любимеца музикален Бог за мене ,няма празно всичко ми харесва от това което е направил.Перфектен е,не напразно и прави концерти ,дуети с рок звезди защото рока е следващият най труден стил след блуса и джаза там но имам малко резерви не всичко е хубаво.Мерси за хубавата музика не го знаех че е свирил и той браво .Имам едно любимо да си върна хубавата музикална емоция ,мерси
    kidd funkadelic - maggot brain