Last news in Fakti

30 Септември, 2023 06:31 1 890 7

Панаир на езиците в Градската градина на София

  • панаир-
  • езици-
  • софия

Ще има и съпътстваща програма с музика, шатри, информационни щандове, разговори, забавни игри, награди и промоционални материали

Навръх Международния ден на преводача и по повод Европейския ден на езиците (26 септември), Градската градина в София се превръща в арена на Езиков панаир. На него ще бъдат представени осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и институции, работещи в сферата на лингвистиката, културата и образованието.

Панаирът предлага и съпътстваща програма с музика, шатри, информационни щандове, разговори, забавни игри, награди и промоционални материали. Добре дошли са всички – индивидуално или семейно, с деца и с домашни любимци – казват организаторите от Главна дирекция „Писмени преводи“ на ЕК. Целта на празника е да насърчи хората от всички възрасти да изучават чужди езици и да повиши осведомеността за езиковото многообразие в Европа.

Активна до 30 септември е и традиционната онлайн игра "Открий богатството на европейските езици". Тези, които успеят да отговорят правилно на всички въпроси в интерактивната викторина, ще участват в томбола за разпределяне на атрактивни награди като електронен четец и ваучери на стойност 100 лева от голяма търговска верига. Томболата ще се тегли на 1 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    6 1 Отговор
    Брях , че кога измислиха и ден на близачите , пази Боже!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Ха сега да видим, колко лизачи ще се съберат!
    Що триеш бе! Нали си немски възпитаник!
  • 4 Какво е това

    1 0 Отговор
    Тъпо, че дори обидно заглавие, за хората, които владеят чужди езици!
  • 5 Български циганин

    1 0 Отговор
    Ами ние с циганския нал може ще има и песни музика и цяла Българияе говори пее и танцува е това е език на душата
  • 6 Макрончу

    0 0 Отговор
    Що не казахте по-рано ? Щях да изпратя френска делегация.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.