Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 12:00 1 288 5

AI ще улесни работата на учителите в ОАЕ

  • оае-
  • изкуственият интелект-
  • ai-
  • gpt-4-
  • джеф магионкалда

Изкуственият интелект може да опрости работата на служителите в сферата на образованието

AI ще улесни работата на учителите в ОАЕ - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 50% от работните места в образованието по света, включително в ОАЕ, се очаква да бъдат автоматизирани, тъй като генеративният изкуствен интелект е готов да революционизира образователния сектор, каза Джеф Магионкалда, главен изпълнителен директор на образователната услуга Coursera.

„Докато традиционният AI в образованието и обучението автоматизира около 15% от работните задачи, въвеждането на GPT-4 позволи повече от половината от работните задачи на учителите да бъдат автоматизирани до известна степен. Така че целият свят на образованието ще се промени“, каза Джеф Магионкалда по време на речта си при представянето на нови функции и продукти с изкуствен интелект от Coursera.

Той подчерта, че AI може не само да анализира моделите на учене на отделните ученици и да предостави персонализирани учебни материали, съобразени с техните специфични нужди и темп на учене, но също така може да автоматизира административни задачи като оценяване, планиране и разпределение на ресурси, позволявайки на учителите да се съсредоточат повече върху самото обучение.

Освен това AI е превел повече от 4000 курса от Coursera на арабски и хората в ОАЕ вече могат да учат от най-добрите учители от цял ​​свят, което им позволява да подобрят уменията си за дигиталната ера.

Джеф Магионкалда добави: „Нашата мисия е да създадем равен достъп до обучение за всички и днес ние използваме силата на изкуствения интелект, за да преодолеем езиковите бариери за милиони хора в цялата страна.“

Студентите вече имат достъп до учебни материали, субтитри за видео лекции, викторини и дискусии - всичко това на местния език. Преведеното съдържание ще бъде достъпно за всички ученици през следващите месеци.

Източник: Khaleej Times


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    7 4 Отговор
    Отхвърлям тази възможност! Изкуственият интелект е лишен от емоционална интелигентност. Деца не може да се обучават без разбиране. 😎

    Коментиран от #2

  • 2 бай Даньо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Лишен e от емоционална интелигентност ... но при оценяването всички емоции са излишни така че си спести патоса. Въпроса скоро ще е защо изобщо на обществото му трябват образовани деца след като GPT решава интеграли поне за 5+ а след 5 години за 6+?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "бай Даньо":

    Целта на образованието не е GPT да решава интеграли, а хората да се научат да го правят. Образованието те прави по-независим. Дава ти възможност да разсъждаваш над въпроси и сам да вземаш решения, като така сам градиш бъдещето си. С въвеждане на ИИ в различни сфери, решенията ще се вземат все по-малко от хората и те ще се превърнат просто в биологичен продукт, който ще бъде култивиран, а след това и ще стане излишен. Мързелът стимулира развитието на техниката, като се надява хората да работят и се трудят все по-малко. Мързелът, ще съсипе света.

    Коментиран от #5

  • 5 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Защо си мислиш че съм на някакво друго мнение от теб. Образованието ти дава възможност да мислиш и вземаш решения , но това ще бъде излишно скоро . То не че някога е имало полза от "мисленето" на 80% сега идва обезсмислянето на мисленето и на останалите 20% ... това ми беше пойнта.