Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 09:46 1 372 1

Яна Титова разказва за новия си филм "Диада"

  • яна титова-
  • диада

Филмът ще излезе по екраните на 10 ноември

Режисьорът Яна Титова гостува в предаването "Животът на Фокус" на Радио "Фокус" и разказа за последния си филм, който предстои да излезе по екраните на 10 ноември. "Трудно е да се обобщи накратко сюжетът на "Диада". Във филма се разказва за едно момиче с големи мечти, което има нужда от много любов и което отчаяно иска да се събере с майка си."

Яна Титова отбеляза, че градът, в който се развива действието, неслучайно е безименен, защото тази история може да се развие навсякъде. "Диада" е филм със социална насоченост, чието послание се разкрива чрез наситен от събития и персонажи разказ за един ден от живота на две тийнейджърки. Актьорският състав е забележителен - в него присъстват актьори като Васил Бинев, Силвия Лулчева, Цветан Алексиев, Иван Бърнев… Определено обаче си струва да се отбележат Маргарита Стойкова и Петра Църноречка - двете млади актриси, които се превъплъщават майсторски в главните роли на Диада и нейната най-добра приятелка Ива. Изборът им е бил сред стотици кандидатствали за ролите и месеци наред са работили над спойката между двете. Яна Титова вече има опит като творец, който работи с изкуството като средство за социални послания, защото първият режисиран от нея филм е "Доза щастие", който имаше огромен отзвук и помогна на немалко хора от обществото ни.

"Предпочитам да не размахвам пръст, чрез изкуството, а да намерим решение на някакъв проблем отвътре навън", сподели тя. Предпремиерните прожекции на "Диада" може да гледате на следните дати и локации - 2.11 в Пловдив (Синема Сити, Мол Пловдив от 20:00 ч.), 4.11 във Варна (Синема Сити, Делта Планет Мол от 17:30 ч.), 5.11 в Бургас (Синема Сити, Мол Галерия от 16:00 ч.) и 7.11 в София (Кино Арена, The Mall от 19:50 ч.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.