Last news in Fakti

6 Декември, 2013 15:15 1 824 0

Руско до мозъка на костите

  • руско изкуство-
  • черепи

Един нестандартен поглед към руската живопис

Руската култура и народно приложно изкуство привличат окото повече отколкото си мислим.

Русия е огромна… Не само като площ, но и като култура, традиции, бит, национално самочувствие. Не трябва да си специалист в сферата на изобразителното изкуство и живописта, за да разпознаеш флоралните мотиви, които руските художници използват. Виждали сме ги по традиционните матрьошки, по метални подноси и керамични съдове.

Така мисли и дизайнерът и илюстратор Саша Виноградова. Когато фантазията полети, в момент, в който всичко се ограничава до рационалност, се получават такива шедьоври като серията от руска народна живопис върху... черепи. Да, точно така, дизайнерката е развихрила въображението си и е използвала нестандартен похват, за да покаже прекрасните рисунки. Замяната на традиционните предмети с такива необичайни модели, представя  руското приложно изкуство от една неочаквана гледна точка, по един съвсем различен и уникален начин.

Вижте ги и вие:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА