Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:56 861 3

Рут Колева разкрива своята музикална магия в новия сингъл MAGIC (ВИДЕО)

  • рут колева-
  • нов сингъл-
  • magic

Песента е създадена отново в сътрудничество с музикалните продуценти Kan Wakan и Илияна Недялкова

След изключително интензивната 2023-та Рут Колева започва новата година с още по-силна заявка за успех. Сингълът MAGIC, издаден от Warner Music и Орфей Мюзик, бележи началото на новия творчески сезон за изпълнителката, а проектът вече се разпространява във всички музикални платформи.

В MAGIC Рут повтаря хитовата формула от сътрудничеството си с музикалните продуценти Kan Wakan и Илияна Недялкова. Песента е изградена по начин, който позволява Рут да разгърне уникалния си вокален стил, а смисълът на текста е вдъхновен от теми, отдавна вълнуващи изпълнителката.

„MAGIC е докосване до пътя към себеутвърждаването и личностното израстване ‒ споделя Рут Колева. ‒ Всичко около нас може да бъде магия, стига да погледнеш през определена призма. Промяната е магия. Джазът е магия. Талантът е магия.“

Видеоклипът към MAGIC е режисиран от талантливата Рая Руменова. Видеото допълва темата на песента със завладяващ визуален разказ за трансформацията. Иновативният подход на Руменова добавя още един елемент към същността на MAGIC, превръщайки я не просто в песен, а във визуално преживяване. Очаква се проектът да намери отклик както сред утвърдените почитатели на Рут Колева, така и сред новите фенове на изпълнителката.

MAGIC се реализира след поредица от успехи за Рут Колева, като само през последния месец на 2023 година тя е сред най-слушаните артисти на България в Spotify. Затвърждавайки статута си на знаков български изпълнител, Рут събира в колекцията си от професионални постижения Топ 10 по излъчвания в българския ефир наградата на Forbes „30 под 30“, наградата „Жена на годината“ на Grazia и селекцията на номинацията за Grammy 2018 г. за „Най-добър R&B албум“ с „Confidence. Truth.“. Международното ѝ признание включва класации на MTV Русия и MTV САЩ, както и участия в BBC 1 и KCRW, които затвърждават позицията на Колева като водеща фигура в музикалната индустрия.

Отскоро опита и уменията си българката споделя в специалните си майсторски класове за музикалния колеж „Бъркли“, където съвсем скоро ѝ предстои нова обучителна сесия. На ход е и подготовката по друго, превърнало се вече в култово събитие за България, в основата, на което е Рут Колева ‒ Sofia Live Festival, който тази година ще е под мотото „50 години хип-хоп“ и за пръв път ще покани в страната ни изключителни артисти като DJ Shadow или американското хип-хоп дуо Atmosphere.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уве Зелер

    10 1 Отговор
    Тази пенюга къде се бута
  • 2 Гуньо Простиа

    9 1 Отговор
    Маврут Колева е прехвалена манджа
  • 3 шефа

    5 1 Отговор
    Горкия темерут Рут,кой я набеди за певица тая жалка досадна и противна ...ша.