Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 15:35 1 988 0

Орешарски към Стояна: Белязахте столетието с енергия и талант!

  • стоянка мутафова-
  • пламен орешарски-
  • сатиричния театър-
  • рожден ден-
  • 92 години-
  • "столетие мое"

Щастлив съм да съм българин редом с имена като Вашето в един свят, в който столичаните никога не са в повече, а оптимизмът никога не стихва, пише премиерът


В поздравителен адрес до примата на българската сцена Стоянка Мутафова министър-председателят Пламен Орешарски изрази сърдечните си поздрави по случай нейния рожден ден. Той й пожела здраве и още дълги години да радва публиката с незабравимите си превъплъщения.

„В мое лице имате голям почитател, който Ви благодари за избора да отпразнувате личния си празник на сцената със спектакъла „Столетие мое”. В духа на „Г-жа Стихийно бедствие” Вие белязахте Вашето столетие с невероятния си талант и нестихваща енергия. Ролите, които продължавате да изпълнявате за киното, телевизията или театъра, вдъхновяват не едно поколение българи и им вдъхват надежда, че с усмивка и добра дума животът може да бъде по-красив”, пише премиерът. Той изтъква също, че като един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов” Стоянка Мутафова е сред емблемите на българското театрално изкуство.

„Вярвам, че частица от Вашия успех се дължи и на смелото изправяне пред предизвикателствата, та били те и да се „подстригват мравките в едно слънчево кукуво лято”. Щастлив съм да съм българин редом с имена като Вашето в един свят, в който столичаните никога не са в повече, а оптимизмът никога не стихва”, се казва в поздравителната телеграма на премиера Орешарски.

Днес голямата Стояна навършва респектиращите 92 години и вероятно е единствената действаща актриса в света, изявяваща се активно на сцената на подобна възраст. Тя играе в поне пет заглавия, с които непрекъснато пътува из страната, а тази вечер в столичния Сатиричен театър в компанията на младите си колеги ще се превъплъти в ролята на ексцентричната парижанка Малу в „Столетие мое“ от Мишел Лоранс под режисурата на Владо Петков. Аплодисменти за рекордьорката!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА