Last news in Fakti

4 Юни, 2024 12:19 1 202 18

Лили Иванова бе удостоена с отличието „Златен век“ с огърлие (СНИМКИ)

  • лили иванова-
  • златен век-огърлие-
  • концерт-
  • велико търново

Отличието ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров на концерта ѝ във Велико Търново

Лили Иванова бе удостоена с отличието „Златен век“ с огърлие (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея.

Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна детелина, каза министър Тодоров. Вярвам, че всеки един от вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който, по един или друг, начин свързва с някоя от песните на Лили, добави той.

Найден Тодоров каза също, че „присъдата“ за всички българи ще бъде, че сме живели в „златния век“ на Лили Иванова. Той направи връзка с песента „Присъда“, която бе последното изпълнение за вечерта.

Лили Иванова каза, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия. „Не зная дали ги заслужавам“, каза още тя, което предизвика аплодисментите на публиката.

Концертът на Лили Иванова в двореца на културата и спорта „Васил Левски“, във Велико Търново, е част от тазгодишното ѝ национално турне, което започна от Благоевград. В старопрестолния град присъстваха хора от различни поколения и няколко града на България, като имаше и такива, които бяха пристигнали във Велико Търново в организирани групи, установи репортерска проверка на БТА.

На сцената, заедно с Лили Иванова, излязоха музикантите от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и “LaTiDa” (беквокали). Част от репертоара, който публиката чу, бяха песните „Ветрове“, „Щурче“, „Детелини“, „Камино“, „Този свят е жена“.

След Велико Търново турнето през юни продължава с концерти в Русе, Силистра и Хасково, а през юли – в Шумен, Варна и Бургас. През септември изпълнителката ще гостува в Стара Загора и Плевен, а през октомври – в Смолян, Кърджали, Пазарджик и Враца. През месец ноември концертите ще са в Панагюрище, Кюстендил и Сандански. Кулминацията е на 14 декември в „Арена София“, където Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 година насам и за втори път през последните 24 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    9 12 Отговор
    Комунистическа певица. Казват, че това била културата на НРБ, това било България. Пролетариатът не е България!

    Коментиран от #9

  • 2 Черноризец Брадър

    6 6 Отговор
    Това и е втората награда Златен Век, но защо сега и я връчва някой си Найден Тодоров, за първата лично бе получена от Симеон Велики, къде е уважението, респекта към Голямата Лили, къде се изгубихме?!
  • 3 Рамзес втори

    8 6 Отговор
    Какъв "Златен век", трябва златно хилядолетие или златен сфинкс поне.
  • 4 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    11 3 Отговор
    За страстта към парите няма умора!
  • 5 Соваж бейби

    6 5 Отговор
    Няма ли други интересни интересни сатии, дежурната баба която изобщо не блести с кой знае какви качества или талант,дано да дава як бакшиш за всяка статия всеки ден .Досадна е колкото Зелински всеки ден изкуственно така да се набива в главите ни идеята ви може би ,обаче се получава обратна реакция - накъртва

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Тя не дава бакшиш, комунягите я лансират, да я правят легенда като Ванга. Не виждаш ли, че комунягите си правят собствено НРБ с техна си култура и ценности. Ново летоброене: 1944-

    Коментиран от #14

  • 7 въпросче

    6 5 Отговор
    Баба Лили няма ли спирка вече? До кога ще се прави,че пее?
  • 8 Лю Жив Зян

    6 1 Отговор
    Министъра и антуража му платиха ли билети,или са гратис?Тя,ако беше обещаваща щяха да я грабнат капиталистите отдавна.Нито една компания не е проявила интерес.
  • 9 ДА те е Джон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Кво дириш тук а не си стоиш так у капитало
  • 10 фАНТОМасс

    5 1 Отговор
    Аз пък ще ходя на Ингви Малмстийн на Амфитеатъра в Пловдив !
    По ще ме накефи !
  • 11 Мнение

    4 2 Отговор
    Дали ще си го взема със себе си на оня свят.
  • 12 Мнение

    5 5 Отговор
    Златен век заслужават великите Ирина Чмихова, Мими Николова и Маргрет Николова,а не изкуфялата Лиляна Носувлиева!
  • 13 леле , КАКО !

    5 3 Отговор
    Може би е добра , дори нелоша певица ! Ама веднага след промените , да се пъчиш като борец срещу тоталитарния комунист режим и да се правиш на РЕПРЕСиран - ми идва в повече !
    Та тя беше сред най-обгрижваните и толерирани от ПАРТИЯТА - МАЙКА артисти !
    Дори бе женена за сина на партийно величие.
    А веднага после почна да ги плюе !!!
    Можеше да бъде по-скромна и смирена. А не да показва лицемерност , наглост , двуличие , хамелеонство !
    Жалко !
  • 14 Соваж бейби

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джон":

    Чакай сега да уточним това е музикална изпълнителка само ,няма авторски песни и музика ако не се лъжа ?Имаше доста над нея и по хубост и глас например Кичка на нея имахме плочи на Лилит нито една даже и дядо и баба така както са живели през комунизма не я обичаха Лили, знаят я по света на някой места Кичка,Лилту само у наше село а наборите и бивши колеги на Бай Тошо кой починал ,кой с деменция едва ли спомнят за тази тези които я лансираха .Другото е реклама за която си плаща повярвай ми ,сигурна съм
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Тази се отупа с ордени и награди.
  • 16 Огърлие?

    2 0 Отговор
    "Що е то и има ли почв у нас?"Алоо автора на статията.
  • 17 ПиПи

    1 0 Отговор
    Била е омъжена,а не женена. Лили е жена.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.