21 Юни, 2024 08:00 1 859

Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“

  • оля ал-ахмед -
  • награда -
  • „най-добър международен журналист“-
  • media awards 2024 -
  • глобал медиа груп

Журналистката грабна отличието „Най-добър международен журналист“ на XIII-то издание на годишните награди MEDIA Awards 2024, което се проведе в подкрепа на деца-таланти

 Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“ - 1
Снимки: ВИП Комюникейшън

Една от най-ярките журналистки на международната арена Оля Ал-Ахмед бе отличена тази година на XIII-тото издание на годишните MEDIA Awards 2024 с престижната журналистическа награда „Най-добър международен журналист“. С това отличие наградите ѝ за журналистика стават 37, въпреки това тя винаги твърди, че работи за каузата и истината, не за трофеите.

 Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“
Снимка: Ромео Чолаков

Оля Ал-Ахмед се е доказала като един от най-яростните защитници на обективната журналистика, отстояваща свободата на словото и чистотата на неподкупената журналистика.

Като специален кореспондент в редица горещи точки по света, както и в Русия и страните от Близкия Изток, Оля Ал-Ахмед се е специализирала в международната журналистика проследявайки събитията отблизо, като ги отразява с прецизна точност и обективност. Световните военни конфликти, войната в Сирия, земетресението в Турция и Сирия, войната в Судан през последната година, войната в Ивицата Газа и цялостния конфликт в региона на Близкия Изток са ярки показатели на безпристрастната ѝ работа като журналист-международник. Работила е години наред в Международния отдел на вестник "Стандарт" като редактор и специален кореспондент, след което прекрачва прага на Българската Телеграфна Агенция – БТА, където също работи по международни въпроси. Във ФАКТИ Оля Ал-Ахмед е работила в отдел „Свят“, като активно сътрудничи и на културното звено. До скоро беше водеща на новини по радио ФОКУС, но писмената журналистика отново я връща към злободневното ѝ перо, което не щади истината!

Независимо за коя медия работи, Оля Ал-Ахмед винаги изпъква със собствен почерк и стил. С ексклузивните си интервюта и обективни новини тя е допринесла изключително много за международната журналистика на България през последните години.

 Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“
Снимка: Петко Михайлов

Церемонията по награждаването на журналистите - MEDIA Awards 2024 тази година се проведе в залата на БТПП в София. Официалните гости на събитието, които са и призьори от наградите на Глобал Медиа Груп, връчваха част от наградите. Сред тях бяха председателят на БТПП Цветан Симеонов, експертът по сигурността ген. Красимир Занев, бизнесдамата Албена Джоунс и др.

 Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“
Снимка: Петко Михайлов