Last news in Fakti

9 Април, 2014 17:25 1 214 0

Балет "Арабеск" търси танцьори

  • балет арабеск-
  • танц-
  • танцьори

Танцовата формация иска да попълни редиците си

Балет “Арабеск” иска да попълни редиците си с нови, млади и талантливи попълнения. Ето защо трупата обявява конкурс за танцьори мъже и жени.

Конкурсът ще се проведе на 17 май 2014 г. от 15:00 ч, в балетна зала на Балет „Арабеск” на адрес: гр.София, ул.”Панайот Волов” 3.

Необходимите документи, които кандидатите трябва да носят са молба и автобиография. Те трябва да бъдат предадени в офиса на Балет „Арабеск” до 16.05.2014 г.

Тези, които искат да станат част от един от танцовата трупа трябва да отговарят и на няколко определени критерия. Бъдещите балетисти трябва да са на възраст между 18 и 25 години, да имат средно специално хореографско образование или висше по специалностите: танцов театър, балетна педагогика, хореография, пантомима или минимум 5 години да са танцували в танцови формации.

Конкурсът ще се проведе в две части: класически и съвременен екзерсиз и танц или вариация по избор на кандидата до 2 мин.

Танцовата трупа, създадена през далечната 1967 г., е може би единствената наложила се трупа у нас, която осъществява съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. В репертоара си “Арабеск” има над 100 постановки. Методът на отворена сцена прави „Арабеск” място за реализация на талантливи български и чуждестранни хореографи, композитори и сценографи, където традиция и авангард се провокират взаимно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА