17 Декември, 2020 17:25 1 686 0

Музикалният театър с 3 дати за Коледно-новогодишния си спектакъл

  • музикален театър-
  • спектакъл-
  • дати-
  • коледно-новогодишен-
  • балет арабеск

За зрителите на Музикалния театър са подготвени изненади и празнична томбола

Музикалният театър с 3 дати за Коледно-новогодишния си спектакъл - 1
Снимкa: БГНЕС

Поради големия интерес Музикалният театър обявява три дати за традиционния си Коледно-новогодишен концерт-спектакъл - 20, 22 и 23 декември, съобщават от трупата.

Ще бъдат представени популярни мелодии от оперети, мюзикъли и коледни песни. Ще звучат и неизпълнявани досега в България музикални номера, които са много популярни в това време на годината по западноевропейските сцени, допълват организаторите.

За първи път ще прозвучи обработка на популярната коледна песен "Тиха нощ", изпълнена акапелно от квинтет солисти. Сред акцентите е и нов аранжимент, направен за концерта от маестро Людмил Горчев, на песента "Барселона" от Фреди Меркюри.

Специално участие в концерта ще има балет "Арабеск", който ще изпълни "Кайзер валс" от Йохан Щраус. Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, сценарият е на Станислава Ризова. Сценографията е на Пеньо Пирозов и Георги Златанов, а хореографията - на Йоанна Стоянова. Участват звездите на Музикалния театър - Александър Мутафчийски, Богомил Спиров, Владимир Грудков, Денко Проданов, Еделина Кънева, Зорница Дамянова, Марияна Арсенова, Олга Динова, Пеньо Пирозов, Стефан Петков.

"Ние, артистите, които искаме да работим, въпреки сегашната ситуация в страната, поднасяме с много любов и надежда нашите коледно-новогодишни спектакли и ви каним да празнуваме заедно", казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова, цитирана от БТА.

От името на своите колеги, които нямат търпение да се срещнат с публиката, тя кани зрители и на 29 декември от 19:00 ч. на най-обичаната и популярна оперета на Калман - "Царицата на чардаша". Кулминацията на празничните събития е на 31 декември от 17:00 ч., часове преди настъпването на Новата 2021 година, когато е новогодишният спектакъл на "Прилепът".

Традиционно, оперетата на Краля на валса се играе във всички немскоезични държави навръх Нова година. За зрителите на Музикалния театър са подготвени изненади и празнична томбола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА