Last news in Fakti

1 Юли, 2014 17:38 880 0

Концерт на възглавници със Street

  • концерт на възглавници-
  • "модо българия"-
  • street quartet-
  • ивайло данаилов-
  • цигулка-
  • бах-
  • вивалди

Млад мъжки квартет ще интригува малчуганите с разходка из музикалните стилове

Концерт на възглавници на открито ще има на 6 юли, неделя, от 11.00 ч. След молитвата за слънце, която организаторите от „Модо България“ отправиха със Слънчевия концерт на възглавници, надеждите са, че най-накрая времето ще се смили и ще позволи на истинското лято да пристигне в пълния си блясък. Прогнозите на синоптиците за неделя са особено благосклонни.

Изпълнители ще са младите музиканти от Street Quartet. Те планират да завладeят градинката на ресторант Dell’Arte на ул. “Любен Русев” №6 в комплекс “Casa Viva” с едно представително проучване на музикалните стилове. Водачът Ивайло Данаилов ще блесне в два концерта за цигулка – този от Бах в ла минор, и „Годишните времена“ от Вивалди.

В изцяло мъжкия ансамбъл участват още Веселин Димитров (цигулка), Христо Аролски (виола) и Петър Кушлев (виолончело). Бароковите произведения ще бъдат последвани от класиката на класиките, а именно - серенадата “Малка нощна музика” от Моцарт. Следват творби от композиторите романтици Брамс и Шуберт, a накрая - на представител на ХХ век в лицето на Шостакович.

Програмата за деня започва с традиционната Работилница на възглавници от 10.00 ч. Билети можете да намерите на www.pillows.bg.

„Концерт на възглавници” е проект на „Модо България“ и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел и FunBook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА