Last news in Fakti

5 Юли, 2014 19:00 1 130 0

Зам.-министър и кмет пиха морска вода, за да докажат, че не е заразна

  • бранимир ботев-
  • морска вода-
  • заразна-
  • хепатит а-
  • офицерския плаж

Подобни твърдения са неверни и са плод на корпоративни интереси, заяви Бранимир Ботев

Заместник-министър, кмет и заместник-областен управител пиха морска вода, за да опровергаят твърденията, че е заразна, съобщи БНТ в свой репортаж. Заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев е категоричен, че подобни твърдения са неверни и са плод на корпоративни интереси. По думите му се води черен PR без доказателства. Румънското външно министерство също опроверга официално публикациите за опасност от зарази от морсакта вода у нас. Доверие в българския туризъм показват и записванията – ръстът е два и половина пъти над средния за Европа.

Наздравица с морска вода вдигнаха на плажа във Варна кметът Иван Портних, областният управител Иван Великов и зам.-министърът на икономиката Ботев, за да подкрепят твърденията си, че българските плажове са безопасни и според тях, атаките идват от конкуренцията.

Бранимир Ботев, зам.-министър на икономиката и енергетиката, каза: "Не може заради промяната на един или два показателя, пак казвам фонови, на един градски плаж, да се правят тенденционзи изводи за българските курорти".

Според Ботев няма никакви основания да се говори и за хепатит в морската вода. Той смята, че прокуратурата трябва да се заинтересува от специалиста, твърдял за хепатит А в морето. Ако някой иска да си продава залежалите ваксини, генерирайки паника в обществото, това вече би трябвало да бъде обект на разследване, смята Ботев.

В безопасността на морската вода увериха и от здравната инспекция във Варна и допълниха, че няма нужда от имунизации. Д-р Светла Станева, директор на РЗИ-Варна, заяви: "Направили сме необходимото, за да почиват хората нормално". Водата е чиста и подходяща за използване в летния сезон, потвърди и Иван Великов, областен управител на Варна.

Влошени показатели на морската вода след наводнението има само на Офицерския плаж, където къпането още е забранено. В понеделник се очакват по-добри резултати и там, защото дъждовете спряха, а пречиствателната станция „Акациите” е пусната в действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА