Last news in Fakti

7 Юли, 2014 11:50 831 1

ВМА задлъжняла с над 100 млн. лв.

  • вма-
  • дългове

Болницата губи десетина милиона само от спешните си услуги, които не се заплащат

Дълговете на столичната Военномедицинска академия вече надхвърлят 100 млн. лв.

Това обяви новият й началник бригаден генерал проф. Николай Петров. Той обаче се надява, че след преструктурирането му обаче, само за година-две здравното заведение ще излезе на нула.

Болницата губи десетина милиона само от спешните си услуги, които не се заплащат, оплака се още проф. Петров.

Според него в момента в здравната система има тежък патологичен проблем, ситуацията е критична и трябва да се намерят средства, за да се запълни дупката в здравеопазването, която, по думите му, вече е около 1 млрд. лева.

"Докато не се запуши тази дупка, рискът за пациентите да не получат здравна помощ виси", каза професорът, цитиран от puls.bg. По думите му обаче дори 5 млрд. да се намерят, без сериозни реформи в болнична и доболнична помощ, ако не се затегне контролът, няма да има резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ПЕПИ ГОТИНОТО ЩЕ ОПРАВИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТЕ М....ЛИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗ ПАРИ Е КАК НЯМА ДА ЗАДЛЪЖНЯВАТ БОЛНИЦИТЕ А СКОРО ЩЕ НИ ВИСНАТ И АРАБИТЕ ДА ГИ ХАРАНТУТИМЕ И ЩЕ СТАНЕ ВЕСЕЛБА. ТОГАВА ЩЕ ГО ПИТАМ ТИКВАТА НА КОЕ ЩЕ СЕ НАДУВА КАТО ПЕТЕЛ НА БУНИЩЕ АКО ДО ТОГАВА НЕ ГО ОПЕКЪТ ЗА КУРБАН ПОСЛУЧАЙ ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА.