Last news in Fakti

15 Юли, 2014 13:26 1 344 0

Граничар задържа паспорта на Хю Лори за спомен

  • хю лори-
  • д-р хаус-
  • концерт

Куриозният инцидент станал на сръбската граница след балканския гастрол на актьора музикант

Прочутият британски актьор и блус музикант Хю Лори, който на 11 юли изнесе концерт у нас, едва не се лишил от паспорта си при пресичането на сръбската граница, тъй като сръбски граничен служител го задържал, за да си направи копие от него за спомен.

54-годишната звезда, лауреат на две награди „Златен глобус“ за ролята си в култовия сериал „Д-р Хаус“, съобщи в своя акаунт в Туитър за забавния инцидент след гастрола на Балканите с бандата му Copper Bottom Band.

“Преминах сръбската границата, но час по-късно бях принуден да се върна обратно. Митничар задържа паспорта ми, за да си направи ксерокопие за сувенир. Покъртително!“, пише Лори.

Читатели на микроблога на Лори са се заинтересували не е ли поискал служителят и автограф в потвърждение на личния контакт. Друг коментира: „Ето какво получавате за това, че сте дяволски талантлив“, а трети предполага, че скоро могат да се появят стотици „сръбски Хю Лори“-та.

Ролята на гениалния мизантроп д-р Хаус направи англичанина един от най-популярните телевизионни актьори в света. Паралелно с това той гради и кариера на музикант и певец като свири на пиано, китара, устна хармоника и саксофон, а изпълнява и основните вокални партии в своята група.

Хю Лори е роден на 11 юни 1959 г. в Оксфорд в семейството на лекар и домакиня. Учил е в престижни частни училища и е завършил Университета в Кеймбридж. Още там се включва в любителския театър Footlights Dramatic Club, където негови колеги са знаменитите днес Ема Томпсън и Стивън Фрай.

Професионалният успех на сцената и екрана го застига през 80-те години. Освен това той е режисьор и писател. През 2007 г. кралица Елизабет ІІ му присъжда званието офицер на ордена на Британската империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА