Last news in Fakti

7 Август, 2014 20:19 1 092 0

Салмонела в еклери натровила децата в Банско

  • деца-
  • банско-
  • еклери

Сладкарският цех е затворен

Шест деца и четирима възрастни са болни от салмонела след натравянето в хотел в Банско миналата неделя. Всички те са заразени след консумация на еклери, стана ясно днес.

Както съобщихме, седем деца и двама възрастни бяха приети в болницата в Разлог със симптоми за хранително натряване в събота вечерта. Всички те бяха част от международна лагер-школа за млади математици в Банско.

На съвместна пресконференция в четвъртък, от Районната здравна инспекция и Агенцията за безопасност на храните обявиха резултатите от направените изследвания и взетите проби. Доктор Михаил Бащавелов съобщи, цитиран от БНР: „Единствено еклерът е дал положителна реакция за салмонела. "

Все още не са готови пробите на работниците в сладкарския цех.

"Не трябва да забравяме, че децата са посетили село Драглище, където се имали едно нерегламетирано ядене, за което ние нямаме информация. Очакваме да излязат резултатите на персонала на сладкарския цех и разберем точно за какво става въпрос”, обясни д-р Бащавелов.

Сладкарският цех е затворен, като са дадени предписания за хигиенизиране на обекта. Санкцията, предвидена за занижената хигиена, започва от 1000 лева. Предвид отрицателните резултати при персонала и храните в хотела, в който бяха децата и преподавателите, той ще бъде отворен за посетители.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА