Last news in Fakti

16 Август, 2015 02:00 30 445 8

Как порнографията може да ни направи безнадеждни в леглото

  • порнографията-
  • може-
  • леглото

Пристрастяването към порнография може да доведе до лишаване от удоволствието от стандартния сексуален контакт

Милиони възрастни изпитват т.нар. виновно удоволствие, докато гледат порно, съобщи Дейли Мейл.

Порнографските материали могат да помогнат на мъжете и жените да стимулират своето либидо, както и да изследват своите сексуални фантазии. Те могат да помогнат и за заздравяването на връзката между двама души. В същото време обаче тези материали имат и определен ефект върху здравето, който може и да е доста негативен.

При гледането на порно се освобождават стимулиращи хормони, които могат да задейства тенденция към пристрастяване.  Сексът и порнографията причиняват допамин, невротрансмитер, който освобождава чувството за удоволствие.  Многократното гледане на порнография обаче причинява многократни вълни от допамин, което може поетапно да остави мозъка нереагиращ към неговия ефект.

Според изследване на JAMA Psychiatry с времето редовното гледане на порнография се превръща в скучен отговор на сексуалната стимулация. Това значи, че мозъкът има нужда от повече допамин, за да постигне някогашните нива на удоволствие. Това кара човек да гледа повече порно. С времето потребителите на такива материали започват да имат нужда от по-екстремни стимули, за да могат да се възбудят.  С времето мъжете стават сексуално по-нечувствителни и им е по-трудно да се развълнуват от обикновен полов контакт. Редовното гледане на порнография може да направи един мъж буквално безнадежден в спалнята с времето. Някои проучвания дори показват, че мозъците на пристрастените към порнография, не се различават по нищо от мозъците на пристрастените към наркотици. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Колев

    0 0 Отговор
    Едни правят си кефа и пари,други гледат.Безплатно представление няма.

    Коментиран от #4

  • 2

    1 0 Отговор
    Ще се окаже че има много повече наркомани отколкото си мислим, то и при яденето на сладко мозъка реагира като на наркоман, абсолютни наркомани сме......
  • 3 Допамин

    1 0 Отговор
    По голяма глупост не бях чел.
  • 4 RealDeal

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Колев":

    Напълно съгласен !!! Да си правиш кефа и да ти плащат ( и то много), звучи добре :D
  • 5 Разпутин

    0 0 Отговор
    Обичам да им го завирам до макарите!Дълъг ми е 27см и направо ги разпарям като нарциси!Пъшкат и мрат от кеф!И женмени и неженени все тая!
  • 6 Stoyan Georgiev

    0 0 Отговор
    От къде си извадихте тази статия, от носа или от някъде другаде ?
  • 7 пипалот

    1 0 Отговор
    правилно затова трябва да се ходи и на проститутки
  • 8 Бай ти Ганя

    0 0 Отговор
    "...съобщи Дейли Мейл."

    https://www.youtube.com/watch?v=gRJ_QfP2mhU