Last news in Fakti

9 Септември, 2015 08:57 1 815 0

Капка кръв определя точната възраст на човека

  • кръв-
  • възраст-
  • човек-
  • генетика

Изследователи са открили, че генетичните изменения, които стават в организма на човека с течени на времето, могат точно да определят възрастта на човека, съобщава сп. Epigenetics.

Дейността на нашите органи и тъкани зависи от това кои гени са активирани в този или друг период от времето. С възрастта някои гени се включват, а други се изключват. Това се контролира от ДНК.

За целта учените са изследвали проби от кръв и зъби от хора, опитвайки се да определят възрастта на индивида чрез отчитането на генетичните изменения. Разминаването при изследването на кръвта е 3,75 г. , а при зъбите — 4,86 г. Авторите на проучването уверяват, че това е доста точен резултат, а самата методика може да се използва от криминалистите при разкриването на престъпления. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА