11 Ноември, 2015 08:44 1 189 0

Изследват децата от детска градина заради случай на туберкулоза

  • туберкулоза-
  • детска градина-
  • децата-
  • изследват

Заболяването е установено при една от учителките в детската градина

Изследват децата и персонала в Целодневна детска градина "Желязко Попниколов" във Видин заради случай на туберкулоза, съобщи БНР.

Според Регионалната здравна инспекция заболяването е установено при една от учителките в детската градина. Родители твърдят, че вече има и болни деца.

Соня Георгиева, която е майка на едно от децата в детската градина, твърди, че заболяването на сина й е доказано в столична клиника. Момчето е било в групата на учителката, за която след изследвания в болницата във Видин е установено, че страда от туберкулоза:

„Направихме тест в София и се оказа, че е положителен. Болен е. Има още едно детенце, болно със сигурност и доколкото разбрах още едно, пак от тяхната група, което вече е в болница в София.“

Директорът на Регионалната здравна инспекция във Видин д-р Гергана Джамбова каза, че са предприети всички необходими мерки още в деня, в който е потвърден случаят на заболяване в детската градина. Тестовете за туберкулоза, които личните лекари са извършили на всичките 17 души от персонала, са отрицателни:

„36 деца са изследвани към момента. От тях 2 деца с показали хипералергична реакция и са изпратени за допълнително изследване и консултация към Специализираната болница по белодробни заболявания в град София.“

Няма причина за затваряне на детската градина, казаха от здравната инспекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА