Last news in Fakti

7 Май, 2016 23:00 1 782 3

Кой прави борбата? Месото или...

  • месото-
  • борбата-
  • вегетарианци

Вегетарианците живеят по-дълго от хората, които консумират месо

Хората, които ядат месо живеят средно с по 3.5 години по-малко от вегетарианците. Това е заключение на изследователи от Аризона, публикувано в „Science Daily”.

Оценявани са били резултатите от различни изследвания за ефекта на месото и вегетарианството върху продължителността на живота. В изследването са били използвани данни за 500 000 души.

Установено е, че консумацията на червено месо води до повишаване на смъртността. Рисковете се крият, както в обработено, така и в суровото месо.

Според друго проучване някои рисковете за смъртност от сърдечно-съдови заболявания се увеличават от консумацията на преработено месо.

Изследователите смятат, че може да се говори за големи предимства за хората, които не консумират месо. Те са установили, че хората, които са приели вегетарианска диета за период от поне 17 години, значително удължават продължителността на живота си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sdвафд

    1 0 Отговор
    kaji go na dqdo mi 102
  • 2 Янко

    0 0 Отговор
    Моя дядо яде месо и пи ракия на воля и доживя 98 години а сега младите пасат трева и глухарчета и са болни и мрат като мухи!
  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор
    Глупава статистика, която услужливо е пропуснала факти за да обслужи нечия пропаганда. Най-вероятно в изследваните групи има други много по-важни различия, като начин на живот, физическа активност, цигари, алкохол, стрес и прочее.
    Човека е всеядно - познава се по зъбите които имаме. Ако не ви харесва идете да се оплачете на тоя дето ни е създал. Лично аз бих ви препоръчал попа в арменската църква.