Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 12:14 2 557 0

Ванеса Мей отново с концерт в София

  • ванеса мей-
  • концерт

Най-нежната цигулка в света, виртуозната, очарователна и неповторима Ванеса Мей отново с концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК, съобщи БГНЕС, като се позова на организаторите от Most of Evil Music.

Ванеса Мей е едно от най–известните имена на съвременната класическа музика. Още от раждането си, животът й е предопределен да поеме пътя на музиката. Интересно съвпадение е, че талантливата Ванеса се ражда в една и съща дата с гениалния Николо Паганини – 27 октомври.

Музикалната й кариера стартира от съвсем ранна детска възраст. През 1991 г. тя е приета на първо място в престижното музикално училище Francis Holland School в Лондон, където .попада в класа на небезизвестния български цигулар Васко Василев.

Ванеса е регистрирана в Световните рекорди на Гинес като най-млад солист в света, който професионално записва произведения на Чайковски и Бетовен. На 13 години талантливото момиче вече има зад гърба си три албума, както и световно турне с Лондонския оркестър "Моцарт плейърс" .

През 1995 г. излиза албумът й The Violin Player - съчетание между класическа и поп музика. Именно той прави красивата изпълнителка световно - известна и любимка на публиката. Следват редица албуми, престижни награди и милиони почитатели по цял свят!

Концертът на Ванеса у нас е част от мащабното й турне The Violin Magic Period Tour 2009-2011. На шоуто в София, българската публика ще чуе най-големите хитове на виртуозната цигуларка - класически творби, премесени с рок и джаз мотиви. На сцената талантливата Мей ще бъде съпровождана от личния си бенд, както и от български симфоничен оркестър и хор.

Билетите за събитието ще бъдат на цени от 40 до 70 лв. За най-горещите почитатели на звездата ще бъдат пуснати ограничено количество VIP пропуски в оркестрината на Зала 1, които ще бъдат с цена 80 лв.

Продажбата на билети стартира от днес, 18 Октомври 2011г.

Билетите за концерта могат да бъдат закупени от касите на Билетен център НДК, както и ексклузивно в цялата мрежа Ticketstream, магазини M-tel, Office 1 Superstore, Техномаркет, Вестникарска група България, Мултирама, Orange center, TBI Credit, Дуенде Травъл, На Тъмно, Лидия Турс и онлайн на www.ticketstream.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА