Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 19:36 2 721 0

Изхвърлиха Ванеса Мей от ските за 4 години

  • ванеса мей-
  • сочи-
  • олимпиада-
  • ски

На известната цигуларка помагали двама и повече души, смятат от световната федерация

Известната цигуларка Ванеса Мей, която участва на Олимпийските игри в Сочи като скиорка, е дисквалифицирана с решение от Международната федерация по ски (FIS) за четири години, съобщава АП.
От FIS признаха, че Ванеса Мей е фалшифицирала резултатите от квалификациите в Словения, където тя спечели квота за Олимпиадата.
На известната цигуларка помагали двама и повече души, смятат от световната федерация. Освен това от FIS решиха да накажат още петима. Това са съдията на старта Урос Синковец, рефера Владо Макуч и Матиаз Голтец, така и делегатът на FIS от Италия Фабио де Касан. Те са дисквалифицирани за година, а шефът на трасето Борут Хробат отнесе две години наказание.
Ванеса Мей, която се състезава за Тайланд, зае в Сочи последното 67-мо място в гигантския  слалом.
Тя измина двата манша за 3:26.97 минути и изостана с 50.10 секунди от новата олимпийска шампионка Тина Мазе от Словения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА