Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 08:57 953 0

Денят на лекаря ще бъде отбелязан в Театър "Българска армия"

  • лекар-
  • ден-
  • иван рилски

19 октомври - Денят на Св.Иван Рилски – Чудотворец, който се чества и като Ден на българския лекар ще бъде отбелязан тържествено в Театър "Българска армия" от 18 ч., съобщиха от Българския лекарски съюз.

На традиционна церемония ще бъдат връчени отличията на лекарите, които Регионалните колегии на Български лекарски съюз излъчват като носители на почетен знак "Лекар на годината" – сребърен. Ще бъде връчен още и призът "За защита интересите на съсловието", с който ще бъдат удостоени двама лекари и един политик. За принос в развитието на образованието и науката ще бъдат отличени два университета. Знакът на БЛС ще се връчи и за най–успешно развиваща се болница – Университетска, Областна и Общинска, както и голямото отличие "Лекар на годината" 2011 – златен.


След церемонията, лекарите и гостите на празника ще гледат премиерната постановка на Камен Донев "Кръщене". На тържествената вечер са поканени депутатите от Комисията по здравеопазване към НС, министър – председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, министърът на финансите Симеон Дянков, директорът на НЗОК д-р Нели Нешева, останалите съсловни организации, представители на пациентските организации, видни наши лекари и общественици от цялата страна.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА