Last news in Fakti

7 Септември, 2016 17:05 5 985 1

Международно признатият д-р Кондов пише стихове и е запален по бойните изкуства

  • международно признатият-
  • д-р кондов-
  • стихове-
  • бойни изкуства
Международно признатият д-р Кондов пише стихове и е запален по бойните изкуства - 1

Неврохирург № 1 у нас - д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 12 октомври в балната зала на хотел Рамада, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали  в УМБАЛ” Света Анна”- София.     

Славомир Кондов е член на Българското дружество по неврохирургия, пълен индивидуален член на Европейската асоциация по неврохирургия, индивидуален член на Световната асоциация по Хирургия на гръбначния стълб, кандидат член /2016/ на Американската асоциация по неврохирургия, редовен участник в симпозиумите на Walter E. Dandy Neurosurgical Society, председател на дружеството на БЛС при Токуда –Болница и създател на първото частно неврохирургично отделение в рамките на МБАЛ ”Токуда”. През 2009 г. той въвежда първата ултразвуково базирана невронавигация в България. Медицински редактор е на второто издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф.Пинкас и проф.Виячки. Автор и съавтор на над 70 публикации. Автор на монографията „Ултразвукова диагностика в неврохирургията”-2011. През 2013 г. прави защита на дисертационен труд - Ултразвукова диагностика в неврохирургията /PhD/ с научен ръководител проф. Габровски.

През 2015 г. е член на редакционната колегия на „ International Journal of Surgery and Medicine” и редактор в „ Neurosurgical Revew”.

Носител е на наградата „Златен клипс” – за най-много клипсирани аневризми през 2014 г. в България с клипсове „Сугита” - 24. 

През 2015 г. той бе отличен от Националните медицински награди в Категория ”Професионализъм в медицината”. Провежда множество специализации и курсове в САЩ, Япония, Германия, Великобритания, Норвегия, Испания, Южна Корея и др. През 2006 г. Специализира в Норвегия под ръководството на проф. Унсгаард ултразвуково базирана невронавигация.

Д-р Кондов е баща на три деца. Носител е на І дан по бойни изкуства и е член на управителния съвет на клуб по бойни изкуства.

Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Български лекарски съюз и други браншови организации.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.