Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 17:12 1 174 0

„Биг брадър“ поема Фонда за лечение на деца

  • петър москов-
  • фонд за лечение на деца
„Биг брадър“ поема Фонда за лечение на деца - 1

От 1 ноември ще е възможно родителите онлайн да проследяват хода на заявленията, подадени към Фонда за лечение на деца. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Съмнения в нивото на експертизата, давана за нуждите за лечение на детето в България или в чужбина, не трябва да има, каза още той. Сега досиетата се предоставят едновременно за мнение на трима външни експерти, за да не се губи време, обясни Петър Москов.

Членовете на здравната комисия изслушаха министър Москов относно работата на фонда.

При получаване на входящ номер ще бъде отразен служителят, който отговаря за него. Ще се виждат приетите документи, необходими ли са допълнителни документи, както и кога и колко външни експерти са дали становището си.

Петър Москов отбеляза, че чрез новия правилник е намален срокът за произнасяне на решенията, максимално е намален обемът на документите, които родителите трябва да подават, събирането на част от документите, засягащи специфичната медицинска информация е вменено на фонда и се изисква по служебен път.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА