24 Октомври, 2016 21:03 22 742 11

Най-известните девственици и девственика

  • девственост-
  • личност-
  • известни

Девствеността! Девойките се опитват да си я запазят, докато младежите – да се отърват от нея час по-скоро. Разбира се, има и изключения.

1. Елизабет Тюдор

Решението да не се разделя с девствеността си английската кралица приема, за да не се омъжва и да съхрани безграничната си власт. „За Божията слава, за благото на кралството, категорично реших да запазя обета за девственост. Моят съпруг е Англия, а моите деца са поданиците”, каза пред депутатите в парламента тя.

2. Съюзън Бойл

Шотландската певица, станала известна по време на своето участие в шоуто „Великобритания търси таланти”, разказва, че за своите 53 години тя дори не се е целувала с мъж. Сега обаче на нея й се е усмихнало щастието и вече има партньор в живота.

3. Джейн Остин

Известната английска писателка от XVIII в. на младини е била влюбена в млад моряк, но той загива по време на плаване. След този трагичен инцидент Остин не е забелязвана в компанията на мъж. Целия си живот прекарва със сестра си и родителите си, като се занимава с писателска дейност. Така и си остава девствена.

4. Лиза Кудроу

Американската актриса, известна с ролята си в сериала „Приятели”, е пазила девствеността си, докато не е срещнала своя съпруг. Сватбата им е била, когато Лиза е на 32 години.

5. Исак Нютон

Един от основателите на класическата физика също е бил девственик – нещо, с което много се е гордеел. Умирайки на 85-годишна възраст, той признава, че никога в живота си не се е докосвал до жена и не е изпитвал плътски страсти. Той е смятал това за предимство, тъй като усилията, които би бил вложил в любовта, е използвал за науката.

6. Никола Тесла

Сръбският физик и експериментатор в областта на електричеството никога не се е женил. Той казва, че целомъдрието му помага да твори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    Всеки луд с номера си!
    Айнщайн пък е бил голям палавник ;)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 asd

    1 0 Отговор
    Никола Тесла не е сърбин Миленка

    Коментиран от #4

  • 4 Генков

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0

    Сърбин е.
  • 5 asd

    0 0 Отговор
    Между Сърбия и Хърватска разлика правите ли?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чичо Пешо

    0 0 Отговор
    Сърбин роден в Хърватска
  • 8 asd

    0 0 Отговор
    Колкото и да си сменяш имената - по-умен няма да станеш.
    Айде прочети още веднъж статията в wiki'то.

    Коментиран от #9

  • 9 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "asd":

    Какво значение има сърбин ли е или не?
    Там всички псуват за "добро утро" и "лека нощ":))
    Как го е правил, ако и хал хабер си няма за какво иде реч??:))
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Е и какво

    1 0 Отговор
    Във всяка една епоха и време е имало хора (мъже и жени), които не са се женили и са си останали девствени до края на живота си, така че мен изобщо не ме учудва това, че те са умрели девствени. Повечето от тези хора са били писатели или учени, какво като са живели в минали векове. Писателите и учените винаги са били самотни и скучни хора. Според мен те са загубили много като не са станали родители. Но не трябва да за бравяме, че това да станеш родител не се свързва със секса и плътските удоволствия това най-вече е голяма отговорност, за която не всеки става. Тези писатели и учени не са я изпитали, те никога не са гледали деца и не са се притеснили за нищо, така че нито ги съжалявам, нито пък им завиждам. Според мен те са си останали неженени не защото не са искали да правят секс и да си останат девствени, ами защото са искали да си живеят живота и да не се занимават с гледане на деца. Единствено само в каменната епоха всички хора са се размножавали и са раждали деца. Не са раждали деца само жените, които са умирали малки, т.е. тези, които не са достигнали детеродна възраст. В каменната епоха не са умирали девствени, защото в тази сурова епоха възпроизводството и оцеляването на племето са били най-важни. А за да оцелее племето е трябвало абсолютно всички жени в детеродна възраст да раждат деца. Затова само в тази епоха е нямало девствени хора. Във всички други епохи ги е имало. Ако бяха писали за хора от каменната ера, че са умрели девствени, тогава нямаше д