Last news in Fakti

14 Декември, 2016 03:00 1 449 0

Атакуват в съда изработено, но неплатено лечение

  • съда-
  • изработено-
  • лечение

Частни болници срещу държавата. Те са подали жалба в съда, защото са лекували спешни пациенти, но парите за това не са им платени от Здравната каса, съобщиха от Нова телевизия.

Недоволството подкрепиха и от Лекарския съюз, като заявиха, че общо над 50 милиона лева дължи държавата на лечебните заведения още от 2015 година. В същото време спестени средства има, но те ще отидат за лекарства.

За всеки излекуван болниците искат да си получат парите от държавата, дори и да са изхарчили за лечението повече, отколкото им позволяват наложените лимити. Доводът - защото все пак трябва да лекуват.

Държавата обаче е категорична - харчиш толкова, колкото ти е определено. Ако си надвишил заради спешни пациенти, има начин да се докаже.

„Ако работното време на едно лечебно заведение е сутрин от 8.00 ч. до 17.00 ч. и приемем, че пациент, който е дошъл след 17.00 ч. е спешен, това не е така. Има медицински индикации за спешност”, обясни зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

С други думи, ако те закара линейка, значи си спешен, но животът познава и примери как всеки се оправя сам.

Недоволните болници са категорични, че даже и да не им се изплаща изработеното, няма да отказват лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА