30 Януари, 2017 19:26 726 0

Над 4000 души са в листа за чакащи за лечение

  • таня андреева-
  • листа-
  • чакащи-
  • лечение

„Над 4000 души са в листата за чакащи за лечение”, заяви бившият здравен министър Таня Андреева в „Лице в лице” по bTV. По думите й ако трябва приоритетно да се обслужват само спешните случаи, трябва да сложим край на цялото здравеопазване.

„И до момента имаше т.нар. планови операции и прием, сега имаме листа на чакащи, защото няма финансиране”, поясни Андреева. По думите й или трябва да се вдигнат цените на здравните вноски на гражданите, или да се намери допълнително финансиране, за да се разреши този проблем.

„Само д-р Илко Семерджиев знае как трябва да приключи реформата в здравеопазването”, каза Андреева за служебния министър. По думите й той е започнал реформата и той ще се опита да я довърши.

„Светът и големите реформи са за смелите. Ако в тези месеци той докаже, че това е правилният път и положи основите на промяната, без съмнение всеки следващ министър би го продължил”, допълни Андреева.

По повод твърденията на бившия здравен министър Петър Москов, че системата за пръстова идентификация в болниците е спестила много пари на държавата, Андреева каза, че дълбоко се съмнява в това.„Срокът, в който работи този идентификатор беше кратък”, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА