Last news in Fakti

29 Март, 2017 20:00 6 367 3

12 неща, които веригите за бързо хранене не ви казват

12 неща, които веригите за бързо хранене не ви казват - 1

Бързото хранене е толкова здраво вкоренено вече в ежедневието ни, че няма как да се отървем от него, а и понякога да му устоим.

Тук събрахме 12 неща, които ресторантите за бързо хранене използват, за да привличат клиенти и за да ги примамват да купуват все повече.

1. Всички продукти имат един и същи вкус.

Веригите за бързо хранене познават точно какви вкусови предпочитания имат техните клиенти, поради това всичката храна, която предлагат има един и същ вкус, които понякога остава незабележим. По този начин те могат да осъществят желанията на клиентите си на момента.

2. Бургерите се приготвят моментално.

В най-големите вериги за бързо хранене приготвянето на бургерите обичайно отнема около 30 секунди. Причината? Те просто са приготвени и замразени и размразяването отнема 30 секунди.

3. Храната им е направена, за да се яде бързо.

Когато сте в ресторант за бързо хранене, вие преглъщате след като се сдъвкали храната средно 12 пъти. Извън ресторант, хората дъвчат храната си около 15 пъти. Колкото по-малко дъвчем, толкова по-малко удоволствие получаваме от нея, затова и ядем повече в местата за бързо хранене.

4. Цветовата схема е подбрана така, че да засилва апетита.

Червените и жълти цветови схеми са най-използваните сред веригите за бързо хранене и затова си има причина. Те се комбинират перфектно на подсъзнателно ниво, така че да ни карат да се спрем и да си вземем нещо за хапване. Това някои наричат „теорията за кетчупа и горчицата“. И двата цвята са цветове на енергията, бързината и привличането.

5. Крайната цел е да ви продадат повече.

Експертите казват, че е много по-трудно да откажете нещо, когато ви го предлагат директно. 85% от хората поръчват повече, отколкото са искали първоначално, и то защото служителите в ресторантите за бързо хранене директно им го предлагат.

6. Средната кола всъщност е голяма кола.

Лесен начин за продажбата на повече количество напитки е това да се продават в по-големи количества. Звучи просто, нали? Хората инстинктивно избират средни напитки, но „стандартните“ напитки всъщност са големи. Големите напитки всъщност са средни, но с повече лед или вода, добавена в тях. Освен това, ако специфично не кажете какъв размер напитка искате, ще ви бъде сервиран най-големият възможен избор.

7. Месото на грил е илюзия.

Бургерите във веригите за бързо хранене се приготвят предварително в големи фабрики и след това се замразяват. Веригите добавят изкуствени ароматизатори на барбекю, грил и т.н., за да изглежда така сякаш местото е приготвено преди секунди.

8. Салатите не винаги са най-здравословната опция.

Много вериги за бързо хранене предлагат салати като здравословна алтернатива. Но забелязали ли сте, че в списъка с калории салатите доста често фигурират като едни от най-калоричните неща в менюто. Това е заради добавките и дресинга, който слагат в тях. Дори за много служители съдържанието на дресингите е пълна мистрия.

9. Кафето не ви стимулира.

Някои вериги сервират кафето, което предлагат в чашки от стиропор, а не от хартия. Стиропорът съдържа химикали, които когато се смесят при горещината от кафето, могат да окажат негативен ефект върху нервната система и да причинят депресия и загуба на концентрацията.

10. Яйцата не са просто яйца.

Яйцата, които се посочват като съставка в менюта за закуска, съдържат както истински яйца, така и „яйчена смес“: смес от глицерин, диметилполисилок (вид силикон) и хранителна добавка Е552. Най-добре си пригответе яйцата вкъщи.

11. Колата също не е съвсем кола.

Някои хора намират газираните напитки в места като Макдоналдс по-сладки и вкусни, отколкото в магазините. Всъщност те са същите, но веригите за бързо хранене често смесват вода и концентрат, от който се приготвят газираните напитки точно преди сервирането им, което ги прави „по-свежи“.

12. Не яжте храната в движение.

Повечето храни, сервирани в ресторанти за бързо хранене трябва да се ядат известно време, след като се приготвят.

Пържените картофки, например, са свежи едва 5 минути след приготвянето си, след това губят вкуса си. Същото е и с бургерите. Докато се приберете вкъщи с него, той най-вероятно вече няма да има нищо общо с първоначалния си вкус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    18 1 Отговор
    И още и още...но, за съжаление хората се хранят там и тъпчат и децата с тия боклуци...Аз лично им ползвам само WC то...:-)
  • 2 tost

    12 1 Отговор
    Който е гледал „Крилце или кълка“ знае за какво става въпрос.

    Чиста химия.

    Коментиран от #3

  • 3 Дедо ПОП

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    Да , с Луи дьо Фюнес .